Την υπερηφάνια του για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ικάρων στο Τατόϊ για τον εορτασμό του προστάτη Αρχάγγελου Μιχαήλ της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Παράλληλα εξέφρασε την ανάγκη να ξαναχτιστεί μια νέα Ελλάδα όπου να κυριαρχεί,  η συνείδηση, το καθήκον και  το χρέος.
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν αυτές που πάντοτε διασφάλιζαν την απαραίτητη εθνική ομοψυχία μπροστά σε κρίσιμες καταστάσεις» είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και υπογράμμισε:  «Οι καιροί δεν είναι καθόλου εύκολοι. Αλλά σε αυτό τον χώρο, δεν έχει υποσταλεί ποτέ η σημαία της περηφάνιας, της αξιοπρέπειας και της αποφασιστικότητας. Το λέω και μέσα και έξω από την Ελλάδα πως ό,τι και αν έχει συμβεί, όσο ασφυκτικά και αν μας πιέζει η δημοσιονομική συγκυρία που μας έχει επιβληθεί, το καθήκον υπερτερεί. Θυμάμαι πάντοτε την πρώτη κιόλας ημέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, όταν άκουσα από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων μία φράση, την οποία μετέφερα και έξω από τους χώρους των Ενόπλων Δυνάμεων και που πραγματικά με συγκίνησε.
Σας τη θυμίζω: «Ό,τι και αν συμβεί, ό,τι και αν προκύψει, όσες περικοπές και να γίνουν, εμείς, αν χρειαστεί, θα πεθάνουμε για την Ελλάδα». 

Αυτό δεν λέγεται εύκολα και, κυρίως, δεν το συναντάτε σήμερα στην ελληνική κοινωνία». Αναφερόμενος στο πνεύμα των Ενόπλων Δυνάμεων είπε: Για αυτό πρέπει να είστε περήφανοι, γιατί σε αυτό το χώρο έχει καλλιεργηθεί μία άλλη κουλτούρα, μία άλλη νοοτροπία, μια άλλη αντίληψη για την έννοια της πατρίδας και αυτό το διατηρείτε σε πείσμα των όποιων καταστάσεων, που εκ των πραγμάτων μπορεί να σας έχουν και προβληματίσει και δυσαρεστήσει». 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι στην κουλτούρα των ένστολων κυριαρχεί η νομιμοφροσύνη «Το λέω αυτό και ως πολιτικός, γιατί καθημερινά διαδραματίζονται εικόνες στην πατρίδα μας και ζούμε σε μία περίοδο που κυριαρχεί η αταξία, η ανομία, η απείθεια. Να, λοιπόν, η μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε ένα χώρο όπου κυριαρχεί η συνείδηση, το καθήκον, το χρέος και η άλλη Ελλάδα που κάποτε πρέπει να ξαναχτίσουμε» είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. 

Αναφερόμενος στις δυσκολίες της εποχής δήλωσε : «Η δημοσιονομική συγκυρία έχει ασφυκτικά πιέσει και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι περικοπές είναι πάρα πολύ μεγάλες. Κρίνεται και θίγεται σε ένα μεγάλο βαθμό ακόμα και η άσκηση του δικαιώματος στη ζωή με αξιοπρέπεια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων». 

Και επανέλαβε «όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα αποκαταστήσουμε πολλές εκ των αδικιών που έχουν γίνει». 

Γ.Κοκ.