Αιχμές προς την Άγκυρα άφησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας,  απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με χθεσινή αναφορά του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ για την δήθεν ύπαρξη διαλόγου σχετικά με θέματα παραβιάσεων στο Αιγαίο.
 
«Ζητήματα κυριαρχίας και εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν τίθενται υπό διαπραγμάτευση. Το υπουργείο Εξωτερικών, ευθύς μόλις υπάρξει ενέργεια που αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο και παραβιάζει, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, προβαίνει άμεσα στις δέουσες διπλωματικές ενέργειες προς την τουρκική πλευρά» ανέφερε ο κ. Κούτρας.
 
«Αυτό έπραξε και στην περίπτωση των πρόσφατων (5 Νοεμβρίου) υπερπτήσεων των νήσων Μακρονησίου και Στρογγυλής από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Συγκεκριμένα, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, η Πρεσβεία μας στην Άγκυρα προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, επιδίδοντας και σχετική ρηματική διακοίνωση. Επιπροσθέτως, η Ελλάδα ενημερώνει ανελλιπώς εταίρους και συμμάχους, αλλά και Διεθνείς Οργανισμούς για κάθε παραβατική συμπεριφορά» σημείωσε.