Να καταδικάσουν ομόθυμα την τρομοκρατία ζήτησε από τα κόμματα, μιλώντας το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και  Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, αφήνοντας αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τις εξαγγελίες του.

«Για να μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία χρειάζεται η ομόθυμη χωρίς οποιαδήποτε υποσημείωση καταδίκη όλων των κομμάτων» είπε υπουργός.

Σχολιάζοντας το διπλό φονικό στο Νέο Ηράκλειο και έκανε λόγο για «άθλιες δολοφονίες και όχι εκτελέσεις των δύο νεαρών» λέγοντας: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε πέτρα που να μην σηκώσουμε, προσπάθεια που να μην την κάνουμε προκειμένου αυτοί οι άθλιοι δολοφόνοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης». 

Παράλληλα, έκανε απολογισμό για τη θητεία του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και ειδικότερα στο μεταναστευτικό και την αντιμετώπιση των βίαιων περιστατικών από τη Χρυσή Αυγή

Επιπλέον ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να μην διεξάγει τον διάλογο για την πορεία της χώρας με όρους "καλού και κακού". «Δεν είναι δυνατόν ο διάλογος να διεξάγεται με αυτούς τους όρους. Δεν είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι έχει το μαγικό κλειδί και στο ευρώ να μείνουμε και να καταργήσουμε το μνημόνιο» σημείωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης χαρακτηρίζοντας τις εξαγγελίες της Κουμουνδούρου «παραμύθια της Χαλιμάς».