Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στη Βουλή ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας τα μεσάνυχτα της Κυριακής για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Υπουργοί αλλά και κυβερνητικοί βουλευτές, έστρεψαν τα «πυρά» τους κατά του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για κίνηση που αποσκοπεί μόνο στη συσπείρωση του εσωτερικού του.

Άλλωστε αυτή είναι και η επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης, η οποία θα κινηθεί σε υψηλούς τόνους θυμίζοντας μας «σκληρό ροκ» παλαιότερων εποχών.

Αυτό σε επίπεδο στελεχών γιατί με την τακτική που θα ακολουθήσει ο Πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να εμφανιστεί ως μοναδικός παράγοντας σταθερότητας και από τη άλλη να καταδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας όχι μόνο δεν έχουν πρόταση αλλά επιχειρούν μα κάθε τρόπο να οδηγήσουν σε αποτυχία τις προσπάθειες της κυβέρνησης.  

Δεν ήταν άλλωστε τυχαία η εμφάνιση του πρωθυπουργού το βράδυ της Παρασκευής στη βουλή οπού και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης δηλητηριάζει το κλίμα.

O κ. Σαμαράς βρέθηκε στη Βουλή προκειμένου να παρακολουθήσει τη συζήτηση, ενόψει της ονομαστικής ψηφοφορίας τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Μιλώντας με τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στο κοινοβούλιο, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στον ενιαίο φόρο επί της ακίνητης περιουσίας, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση προσπαθεί για τη δικαιότερη δυνατή κατανομή των βαρών.

Τέλος, στρέφοντας το βλέμμα στο πρωτογενές πλεόνασμα που αναμένεται να πετύχει η Ελλάδα το 2013, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως πριν από λίγους μήνες ούτε η κυβέρνηση αλλά ούτε η τρόικα πίστευαν πως η Αθήνα θα μπορούσε να πετύχει τέτοιο θετικό αποτέλεσμα.

Παράλληλα όπως εξηγούσε κυβερνητική πηγή θα αναδειχθεί η ακατανόητη κίνηση που έκανε ο κ. Τσίπρας αφού αποκλείεται να υπερψηφιστεί η πρόταση από την πλειοψηφία ενώ δίνει ανάσα έξι μηνών στην κυβέρνηση στην πιο δύσκολη περίοδο που διανύει με ανοικτά όλα τα μέτωπα και την διαπραγμάτευση με την τρόικα σε εξέλιξη.

Επίσης θα σχετικά με την ΕΡΤ θα πρέπει να απαντήσει ο κ. Τσίπρας αν θα υπερασπιστεί, αυτούς που είναι υπέρ της ανομίας; Ενώ θα μπει  στο ίδιο κάδρο με την Χρυσή Αυγή που θα καταψηφίσει την κυβέρνηση, σημείωνε η ίδια πηγή.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή τα μεσάνυχτα,  με ονομαστική ψηφοφορία. Με το «καλημέρα», κυριάρχησαν οι υψηλοί τόνοι μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή τα μεσάνυχτα,  με ονομαστική ψηφοφορία. Με το «καλημέρα», κυριάρχησαν οι υψηλοί τόνοι μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.