«Θα αξιώσουμε την έμπρακτη συμβολή των εταίρων για ελάφρυνση του χρέους. Επιθυμούμε να γίνει το συντομότερο δυνατό και με ξεκάθαρους όρους» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην Βουλή σημειώνοντας παράλληλα ότι «σχεδιάζουμε χρηματοδοτικές τεχνικές για να γίνει εφικτή η επιστροφή στις αγορές εντός το 2014».

Ο αναπληρωτής υπουργός απαρίθμησε μια σειρά επιδόσεων της οικονομικής πολιτικής προσθέτοντας ότι βασικός στόχος είναι η διατήρηση πρωτογενών του πλεονασμάτων.

Εξήγησε ότι «για το 2014 θα επιτευχθεί με διαρθρωτικές αλλαγές», ενώ είπε ότι «στοχεύουμε στην σταθεροποίηση της  οικονομίας το 2013 ανάταξη το  2014 και επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια με ενίσχυση επενδύσεων και εξαγωγών… Σε κάθε περίπτωση δημοσιονομική εξυγίανση και πειθαρχία δεν αποτελεί ικανή συνθήκη από μόνη της για έξοδο από την κρίση, θέλει και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες».

Παράλληλα κατήγγειλε την αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνοντας ότι την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε κομβικό σημείο «παρατηρείται διαγωνισμός μιζέριας από το ΣΥΡΙΖΑ με αοριστολογίες αφορισμούς και γενικολογίες. Απουσιάζουν δυστυχώς ουσιαστικές απαντήσεις και λύσεις και προτάσεις.

Δυστυχώς γιατί  η κρισιμότητα στιγμών απαιτεί την συστράτευση όλων των δημιουργικών δυνάμεων. Δεν υπάρχει χώρος για ακραίες προσεγγίσεις. Απαιτούνται συγκλίσεις. Εμείς έχουμε αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης καιρός να το κάνετε και εσείς».