Σφοδρή επίθεση κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Σπύρος Λυκούδης κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα ο κ. Λυκούδης χαρακτήρισε αφελή τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε πως η πρόταση δυσπιστίας ουσιαστικά είναι μια απλόχερη χείρα βοηθείας προς την κυβέρνηση.

«Δεν υπάρχει πιο απλόχερη χείρα βοηθείας προς την κυβέρνηση από την πρόταση δυσπιστίας που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός αν έρθει ανάποδα που δεν θα ρθει, η κυβέρνηση θα έχει εξασφαλίσει τη συσπείρωσή της, την συνοχή της που τόσο ανάγκη έχει και την απρόσκοπτη πορεία της για ένα 6άμηνο για να παράξει και να στηρίξει όποιες πολιτικές αποφασίσει η ίδια σε συνεννόηση με τους δανειστές μας» ήταν τα λόγια του κ. Λυκούδη που συνέχισε λέγοντας:

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο απόλυτος τακτικισμός, η εξυπηρέτηση συνειδητά της βαθύτατα αντιλαικής στρατηγικής ενός νέου χειρότερου και πιο αμείλικτου δικομματισμού. Το εκβιαστικό ή με εμάς ή με αυτούς είναι η νέα μεγάλη μαύρη τρύπα στην πολιτική ζωή» τόνισε, προσθέτοντας απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Γιατί δεν θέλετε να κυβερνήσετε. Παιχνίδια εξουσίας παίζετε και μάλιστα τα παίζετε επιδιώκοντας να μην έχετε και κόστος από αυτή την εξέλιξη».

Ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ κατέληξε δίνοντας το στίγμα του πως θα πράξει στην ψηφοφορία το κόμμα του: «Εμείς δεν θα πούμε ναι ή όχι στους πρωταγωνιστές του νέου δικομματισμού. Θα δηλώσουμε και θα είμαστε παρόντες ως η άλλη Τρίτη δύναμη της ελπίδας».