current views are: 1

9 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση17:57

Χρυσοχοΐδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κυνηγά μύγες με πολυβόλα

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η ομιλία του υπουργού Υποδομών  Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσίευση 17:57’
αρθρο-newpost

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η ομιλία του υπουργού Υποδομών  Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η ομιλία του υπουργού Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκδηλώθηκε για κάποιοι μείζον ζήτημα, αλλά για την ΕΡΤ, είπε  ο κ. Χρυσοχοΐδης αναρωτήθηκε για τη χρονική συγκυρία που χρησιμοποιήθηκε αυτό το μέτρο το οποίο χαρακτήρισε ακραίο  και μάλιστα «πυρηνική βόμβα».

«Κυνηγάτε μύγες με πολυβόλα» είπε  ο υπουργός και απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  και τους καταλόγισε «δυσπιστία χωρίς αιτία».

Αναφερόμενος στο ταξίδι του κ. Τσίπρα στην Αμερική, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήγε στην άγρια δύση και έδωσε όρκους αφοσίωσης στο διεθνές κεφάλαιο ότι θα είναι πιστός στην Ευρωζώνη την ώρα που στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν προβλήματα» συνδέοντας με αυτό τον τρόπο την πρόταση μομφής που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχετικά με την  ΕΡΤ είπε ότι πρόκειται για δημόσιο κτήριο και υπογράμμισε ότι δεν εννοούνται κλειστά πανεπιστήμια, κλειστοί δρόμοι, καταλήψεις νοσοκομείων.

«Είναι νόμιμες πράξεις αυτές;» αναρωτήθηκε ο κ. Χρυσοχοΐδης και κατέληξε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ότι βλάπτει την Ελλάδα.

Επίσης κατά την ομιλία του ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε ένα απολογισμό των πρώτων δύο χρόνων.

Της κυβέρνησης συνεργασίας λέγοντας ότι αυτό που έχει προσφέρει το ΠΑΣΟΚ είναι ένα μεγάλο αγαθό και αυτό είναι η πολιτική σταθερότητας

Η θέση μας είπε δικαιώνεται καθώς όπως τόνισε στην αρχή της κρίσης η Ελλάδα είχε  απέναντί της μια συντηρητική και ανέτοιμη Ευρώπη για να αντιμετωπίσει την κρίση ενώ σήμερα γίνονται βήματα που κανείς δε το φανταζόταν τότε.

Ο συντηρητισμός και ο μονεταρισμός υποχωρεί μπροστά στις προοδευτικές ανάγκες, είπε και έφερε ως παράδειγμα, μεταξύ άλλων, την απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει και άλλο τα επιτόκια .

Ακόμη υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής λέγοντας πως ήδη φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα, αναφερόμενος στις θετικές ενδείξεις για την οικονομία, όπως ότι η ύφεση φέτος θα κλείσει ενδεχομένως και κάτω από το 4%, αλλά και στην  αποκλιμάκωση του spread.

«Τίποτα δεν χαρίστηκε σε κανέναν και τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί» είπε.


σχετικα αρθρα