current views are: 1

9 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση18:31

Παρέμβαση Τσίπρα στη Βουλή: «Εξοργιστικές οι εικόνες στην ΕΡΤ»

«Εξοργιστικές» χαρακτήρισε τις εικόνες από τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα το απόγευμα έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε παρέμβασή του στη Βουλή.

Δημοσίευση 18:31’
αρθρο-newpost

«Εξοργιστικές» χαρακτήρισε τις εικόνες από τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα το απόγευμα έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε παρέμβασή του στη Βουλή.

Επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης και τορπιλισμό της δημοκρατίας καταλόγισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση, με αφορμή τον προπηλακισμό από την αστυνομία, όπως ο ίδιος υποστήριξε ότι υπέστησαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Ο κ. Τσίπρας παρεμβαίνοντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης που έχει καταθέσει το κόμμα του, ζήτησε  από την κυβέρνηση να καταδικάσει τη «βιαιοπραγία σε βάρος βουλευτών του κοινοβουλίου».

Χαρακτήρισε «εξοργιστικές» τις εικόνες, όπως είπε, που δείχνουν ομάδα βουλευτών να απωθείται από άνδρες των ΜΑΤ, σημειώνοντας ότι «δεν τιμά τη δημοκρατία και το κοινοβούλιο να απωθούνται βουλευτές».

Μάλιστα σημείωσε ότι σήμερα δεν υπήρχε καμία έφοδος, αλλά μια αντιπροσωπία ομάδας βουλευτών που ζήτησε τη δυνατότητα να εισέλθει σε δημόσιο κτήριο.

Για ευνόητους λόγους, συνέχισε, θα έπρεπε να υπάρχει παρουσία εισαγγελέα, αναφερόμενος στα ιδιώτες που νωρίτερα μπήκαν στο κτήριο και αναρωτήθηκε ποιος έδωσε την εντολή να απαγορευθεί η είσοδος των βουλευτών στην ΕΡΤ και ποιος έδωσε την εντολή για να τους προπηλακίσουν.

«Δεν τιμά τη δημοκρατία το γεγονός ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρέθηκε αποκλεισμένη στα κάγκελα να φωνάζει βοήθεια» είπε και επανέλαβε ότι πρέπει η κυβέρνηση να καταδικάσει το σημερινό περιστατικό και να πει ότι δεν τιμάται η δημοκρατία με τέτοιου είδους ενέργειες.


σχετικα αρθρα