Η πρόταση μομφής που συζητούμε σήμερα είναι ένα δείγμα για το τι δεν πρέπει να κάνει μια προοδευτική παράταξη. Ουσιαστικά είναι πρόταση μομφής στις θυσίες του ελληνικού λαού, είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης από το βήμα στης Βουλής.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πρόκειται για ακόμη ένα δείγμα  ανευθυνότητας, λαϊκισμού και τακτικισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος υποστήριξε ότι η  ΕΡΤ υπήρξε απλά ένα άλλοθι για να υπηρετηθούν οι κομματικές μικροφιλοδοξίες και να μεταφερθεί, όπως είπε,  η καταστροφολογία εντός του κοινοβουλίου.

«Έμεινε λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος να σκιαμαχεί με ανεμόμυλους» είπε και αναρωτήθηκε πως μια τέτοια τακτική μπορεί να έχει οποιαδήποτε σχέση με μια σύγχρονη προοδευτική αριστερά.

Το μόνο που πρέπει να ενδιαφέρει, συνέχισε ο κ. Μανιάτης  είναι ένα νέο Μοντέλο Ανάπτυξης και ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο για να προχωρήσει μπροστά ο τόπος.

Επίσης ο κ. Μανιάτης αναγνώρισε ότι η κοινωνία δεν  αντέχει άλλα μέτρα και υπογράμμισε την ανάγκη διαρθρωτικές αλλαγές, προκειμένου να μπει η οικονομία μας σε τροχιά ανάπτυξης.

Ο  κ. Μανιάτης έκανε έναν απολογισμό του έργου της κυβέρνησης επισημαίνοντας ότι αυτή έχει την ευθύνη να οδηγήσει τη  χώρα στην ανάκαμψη και στη σταθερότητα.

«Κι αυτή η αποφασιστικότητα θα εκφραστεί με τον πιο καθαρό και αδιαμφισβήτητο τρόπο, με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Θα είναι ψήφος εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της Ελλάδας να έχει στα δικά της χέρια την ευθύνη της μοίρας της» κατέληξε ο υπουργός Περιβάλλοντος.