Πόσο σκόπιμη ήταν η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης την στιγμή της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, αναρωτήθηκε η υπουργός τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη

«Ενισχύει κάπως τη διαπραγμάτευση; Βοηθάει την κοινωνία να αντιμετωπίσει πολλαπλές εντάσεις; Όχι», είπε, προβλέποντας ότι από την όλη διαδικασία η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη και παράλληλα θα αναδειχθεί το «αδιέξοδο» της αντιπολίτευσης. «Ένα αδιέξοδο οδήγησε την αξιωματική αντιπολίτευση σε αυτή την πρόταση. Δεν πείθει για την ικανότητά της να δώσει ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες, ασφαλείς απαντήσεις στον κόσμο», είπε.

Επικεντρώνοντας σε θέματα αρμοδιότητάς της, η κ. Κεφαλογιάννη, μίλησε για τον ελληνικό τουρισμό που «όχι μόνο άντεξε, αλλά κατάφερε σημαντικά επιτεύγματα» σε μία κρίσιμη συγκυρία, όπως είπε, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για βασικό μοχλό στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Έκανε λόγο για συλλογική και μεθοδική δουλειά 16 μηνών με συγκεκριμένα αποτελέσματα και παρέθεσε τους άξονες του εθνικού σχεδίου για τον τουρισμό, μεταξύ των οποίων συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις, χωροταξικό του τουρισμού, μεσοπρόθεσμο πλαίσιο προγραμματισμού 2014-2020 με το νέο ΕΣΠΑ κ.ο.κ. 

Κάλεσε λοιπόν όλους να επικοινωνήσουν την Ελλάδα που μπορεί, παράγει, αγωνίζεται, βάζει στόχους και πετυχαίνει αποτελέσματα. «Να πούμε «όχι» στην ηττοπάθεια, τη μιζέρια, τη στασιμότητα, «ναι» σε ό,τι μπορεί να δώσει ελπίδα στους Έλληνες», είπε.