Για δημαγωγία και εκμετάλλευση ενός κορυφαίου κοινοβουλευτικού θεσμού, με στόχο το πρόσκαιρο κομματικό όφελος, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου τονίζοντας ότι η «πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης θα πέσει στο κενό όπως από το κενό ήρθε».

Η κ. Χριστοφιλοπούλου μίλησε για παραπλανητική πολιτική της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που εκτός από πονηρή, όπως είπε, είναι και επικίνδυνη.

«Η ρητορική πατριωτών και προδοτών είναι λαϊκιστική αντίληψη για συλλογή ψήφων. Η κρισιμότητα της κατάστασης στη χώρα δεν απαιτεί ούτε ακραίες εκφράσεις ούτε λαϊκισμούς. Απαιτεί ευθύνη και ρεαλισμό. Οι επιλογές είναι δύσκολες. Γνώμονας δικός μας είναι η επιβίωση της χώρας. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί, προδότες και πατριώτες, ινδιάνοι και καουμπόυδες. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμένος στο τρίγωνο Τέξας -Ελλάδα κ-αι Σοβιέτ. Εμείς είμαστε στις επάλξεις και θα παραμείνουμε. Λέμε ένα μεγάλο όχι στον λαϊκισμό και στη δημαγωγία» σημείωσε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Και πρόσθεσε:

«Η κυβέρνηση δεν διεκδικεί το αλάθητο. Κάνει αυτοκριτική αντιμετωπίζει κατάματα και ρεαλιστικά τα πράγματα αναγνωρίζει και λάθος επιλογές» σημείωσε τονίζοντας.

Τέλος υπογράμμισε ότι στο δημόσιο τομέα ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια για την εξυγίανση του και πρόσθεσε ότι πυρήνας της πολιτικής του υπουργείου είναι η αναβάθμιση του κύρους και της αξιοπιστίας των δημοσίων υπαλλήλων.