Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε το μεσημέρι υπέρ της άρσης της ασυλίας τριών βουλευτών, προκειμένου να δικαστούν για αδικήματα που τέλεσαν όταν δεν ήταν μέλη του κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, υπέρ της άρσης της ασυλίας του Γεώργιου Αρβανιτίδη (ΠΑΣΟΚ Β' Θεσσαλονίκης) ψήφισαν 146 βουλευτές, κατά 36, ενώ 5 ψήφισαν "λευκό".

Ο βουλευτής κατηγορείται για απείθεια κατ΄εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και υπεξαγωγή εγγράφου κατά συναυτουργία, αδικήματα, τα οποία φέρεται να τέλεσε ως δήμαρχος Εχεδώρου το 2006.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Παναγιώτη Δημητρουλόπουλου (ΠΑΣΟΚ Ηλείας) ψήφισαν 145 βουλευτές, κατά 31, ενώ 11 ψήφισαν "λευκό".

Ο βουλευτής κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος, όταν ήταν νομάρχης Ηλείας.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή Αργύρη Λαφαζάνη (ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής) ψήφισαν 124 βουλευτές, κατά 53, ενώ 10 ψήφισαν "λευκό".

Ο βουλευτής κατηγορείται για ψευδή ανωμοτί κατάθεση σε δίκη στην οποία ήταν πολιτικός ενάγων.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας και των τριών βουλευτών είχε αποφανθεί η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

Τέλος, με 13 ψήφους υπέρ, 161 κατά και 13 "λευκά" απορρίφθηκε το εισαγγελικό αίτημα για άρση της ασυλίας της αντιπροέδρου της Βουλής Βαρβάρας Νικολαΐδου, η οποία κατηγορείται για αντίσταση και αυτοδικία.

Με κοινή δήλωσή τους οι βουλευτές κ.κ. Γεώργιος Αρβανιτίδης, Τάκης Δημητρουλόπουλος και Αργύρης Λαφαζάνης, επισημαίνουν ότι "η Βουλή μετά από δικό τους αίτημα δεν αρνήθηκε την άρση της ασυλίας" και σημειώνουν ότι η κοινή τους στάση και επιθυμία προέκυψε από την πεποίθησή τους ότι οι υποθέσεις των βουλευτών, πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως οι υποθέσεις όλων των πολιτών.

Υπογραμμίζουν ότι το αίτημα τους αυτό υποβλήθηκε στην αρμόδια επιτροπή δεοντολογίας, γεγονός που επισημάνθηκε από τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γρηγόρη Νιώτη κατά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

Οι βουλευτές συνεχίζουν λέγοντας ότι παρόμοιες σαν τις δικές τους υποθέσεις προκύπτουν κατά εκατοντάδες στο χώρο της αυτοδιοίκησης, χωρίς οι αιρετοί στην ουσία να παρανομούν και να έχουν οποιοδήποτε δόλο, "δίνοντας άνιση μάχη με τις νομοθετικές ατέλειες".

Καταλήγουν ότι στις δικές τους υποθέσεις "θα αποδειχθεί όχι μόνον η αθωότητά τους, αλλά και το γεγονός ότι η πολιτική και οι πολιτικοί δυναμώνουν και γίνονται πιο σεβαστοί, όταν κρίνονται για το παραμικρό, όπως όλοι οι πολίτες".