Η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι, σύμφωνα με εκτίμηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Φ. Σαχινίδη, μια απόπειρα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διεκδικήσει ψήφο εμπιστοσύνης στην δική του πρόταση για έξοδο από την κρίση, στο δικό του οικονομικό πρόγραμμα.

«Κι επειδή η πρόταση εμπιστοσύνης που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ υπονοεί όχι μόνο παράταση αλλά αντιγραφή του παρελθόντος, δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο κ. Σαχινίδης.

Όπως  είπε ο κ. Σαχινίδης ο ΣYΡΙΖΑ αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του. 

«Ως ένα μικρό κόμμα της αντιπολίτευσης δεν δέχτηκε να αναλάβει την παραμικρή ευθύνη κατά την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο 2009-2012. Αντίθετα πολέμησε με τον πιο άγριο τρόπο την προσπάθεια που κατέβαλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να αντιμετωπίσει μόνη της την μεγαλύτερη μεταπολεμικά κρίση με την οποία βρέθηκε αντιμέτωπη η χώρα» είπε.

Επίσης του καταλόγισε το ίδιο έλλειμμα ευθύνης και από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης την επομένη των εκλογών του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 όταν έλαβε το 26% των ψήφων.

«Προτίμησε την βεβαιότητα και την ευκολία της άρνησης της απόρριψης από την συμμετοχή στην συνδιαμόρφωση της επόμενης ημέρας για την χώρα» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Και ενώ, είπε,  ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την μοναδική ευκαιρία να συνδιαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα συμμετέχοντας σε μια κυβέρνηση όπου με την παρουσία του το κέντρο βάρους δεν θα έγερνε προς τα δεξιά προτίμησε την ανέξοδη και εύκολη λύση της αντιπολίτευσης.

«Από τις τοποθετήσεις των συναδέλφων της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαπιστώνει κανείς για άλλη μια φορά ότι είναι όμηροι ενός αριστερού λαϊκισμού ο οποίος έχει την ίδια κρυφή γοητεία με τον δεξιό λαϊκισμό των Ζαππείων της Ν.Δ.»  σημείωσε.