Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την ομιλία της αναφέρθηκε εκτενώς στα χθεσινά γεγονότα στην ΕΡΤ, λέγοντας πως δόθηκε εντολή άσκησης βίας κατά της ίδιας, χαρακτηριζόντάς την «εντολή κατάλυσης της δημοκρατίας». 

Η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι η πολιτική της κυβέρνησης έχει θύμα την ίδια τη δημοκρατία, ενώ η βία των αστυνομικών έφτασε μέχρι το σημείο να δοθεί εντολή άσκησης βίας κατά εκπροσώπου του κοινοβουλίου. Όπως σημείωσε, τα γεγονότα αυτά δείχνουν πως υπάρχει ζήτημα βίας και ανομίας. 

«Σε ό, τι με αφορά θα κάνω αυτά που υποχρεούμαι και για τα οποία έχω ορκιστεί, σεβόμενη το Σύνταγμα και τη δημοκρατία», τόνισε.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμη ότι ζούμε στιγμές που επαναπροσδιορίζουν την ύπαρξη του ελληνικού λαού και σηματοδοτούν τη συλλογική συνείδηση. 

«Κύριοι της κυβέρνησης θα πέσετε και ήδη έχετε πέσει πολύ χαμηλά, στην προσπάθειά σας να παραμείνετε στην εξουσία», είπε.

Τέλος, σχετικά με τη διεξαγωγή εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο, η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως «θα γίνει είτε με αυτό, είτε με το επόμενο κοινοβούλιο».