Συγκρουστήκαμε με τη ΝΔ για το «μαύρο» της ΕΡΤ. Ήταν λάθος και αυταρχισμός η επέμβαση των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο. Ήρθαμε σε ρήξη με αυταρχικές επιλογές», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης

«Δεν έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας διότι η ΝΔ εκβιάζει ως πρώτο κόμμα. Ωστόσο, η πρόταση δυσπιστίας αποδυναμώνει τη διαπραγμάτευση της χώρας», τόνισε. 

«Η κυβέρνηση δεν πρέπει να δεχτεί νέα μέτρα που θα επιδεινώσουν την κατάσταση της οικονομίας. Πρέπει να αλλάξει τα μέτρα που αποδεικνύονται αναποτελεσματικά και κοινωνικά επώδυνα», είπε. 

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε πως το κόμμα του στην αποψινή ψηφοφορία θα ψηφίσει «παρών». «Η ΔΗΜΑΡ παρεμβαίνει με δικές της θέσεις και προτάσεις για την Ελλάδα και την κοινωνία. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει μονόδρομος το πολιτικό αδιέξοδο. Το «παρών» δεν είναι υπεκφυγή, αλλά υπεύθυνη στάση», σημείωσε. 

Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε ότι: «Δεν επιθυμούμε την όξυνση των προβλημάτων και τη λήψη νέων μέτρων για να επιβεβαιωθούμε πολιτικά. Είμαστε μέρος του πολύμορφου αγώνα που πρέπει να υπάρξει για την αλλαγή της πολιτικής και την αποφυγή νέων μέτρων. 

Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, που για τη ΔΗΜΑΡ σημαίνει να αναβαθμιστεί η πολιτική αντιπαράθεση, να μην απαξιώνεται η κοινοβουλευτική διαδικασία, να μην σταματά ο χρόνος της δημοκρατίας και να κυλά ο χρόνος των αγορών και των αξιώσεων των δανειστών, να διεκδικήσει η κυβέρνηση αλλαγές στο πρόγραμμα προσαρμογής που εμφανίζει σημεία αποτυχίας, να υποστηρίζει τα ίδια εντός και εκτός Ελλάδας και να μην αντιμετωπίζει τους Έλληνες ως εκλογική πελατεία». 

Επίσης, ανέφερε ότι «γινόμαστε μάρτυρες μιας δεξιάς και αριστερής ανωριμότητας, που προωθεί έναν σουρεαλιστικό διπολισμό, που αποκόπτει τη χώρα από τις ανάγκες της». 

«Η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι έξω από τα κρίσιμα δεδομένα της εποχής, που είναι η πορεία της συζήτησης με την τρόικα. Ο ΣΥΡΙΖΑ τι κοινοβουλευτικά όπλα θα έχει σε περίπτωση νέων μέτρων;», διερωτήθηκε ο κ. Κουβέλης. 

Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ακόμη ότι η κίνηση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ έγινε για επικοινωνιακούς λόγους και ήταν μια κίνηση τακτικισμού.