Διμέτωπο στον κυβερνητικό πόλο ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ, είχε η Αλ. Παπαρήγα κατά την παρέμβασή της στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση. «Δεν σκοπεύουμε να δώσουμε χέρι βοηθείας ούτε στα αστικά κόμματα ούτε στις ιμιτασιόν λύσεις», τόνισε η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.

«Δύο βασικές προτάσεις κυριαρχούν στη σημερινή Βουλή. Η αυθεντική πρόταση του φιλελεύθερου πόλου για φιλελεύθερη ανάπτυξη και η ιμαντισιόν πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για φιλολαϊκή ανάπτυξη. Όμως και οι δύο είναι στο ίδιο στρατόπεδο. Σε αυτή την ανάπτυξη θα επιβιώσουν οι καρχαρίες», εκτίμησε η Αλ. Παπαρήγα.

Η Πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ σχολίασε και την συζήτηση που είχε προηγηθεί ανάμεσα στον Ε. Βενιζέλο και τον Φ. Κουβέλη για τον διπολισμό στην πολιτική ζωή, λέγοντας ότι «δικομματισμός και διπολισμός είναι να στριμώχνεται ο λαός από την μια μέσα από την τρομοκρατία και από την άλλη μέσα από την αυταπάτη, και να μην αλλάζει τίποτα παρά μόνο να αλλάζει η κυβέρνηση».

Και πρόσθεσε: «καταλαβαίνετε γιατί αρνούμαστε να συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση. Όσο ο λαός είναι στην αντιπολίτευση θα είμαστε και εμείς στην αντιπολίτευση». «Δεν θέλουμε κυβέρνηση του ΚΚΕ και των συμμάχων του, αλλά κυβέρνηση της εργατικής τάξης και των συμμάχων της», είπε.