Αιχμές για τη στάση της ΔΗΜΑΡ άφησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή, με τον Φώτη Κουβέλη να απαντά με «καρφιά».

Ο κ. Βενιζέλος καταλόγισε εμμέσως στον πρώην κυβερνητικό του εταίρο την ευκολία «του ενδιάμεσου και αμφιρρέποντος λόγου» κάνοντας λόγο για «πολυτέλεια ορισμένων να είναι παρών στο δικό μας όμως πλαίσιο».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι πυλώνας σταθερότητας που επιτρέπει στην κυβέρνηση να υπάρχει. Γι' αυτό το λόγο κάποιοι έχουν την πολυτέλεια του ενδιάμεσου, του αμφιρρέποντος λόγου. «Παρών» δηλώνουν επειδή τους το επιτρέπουμε εμείς να δηλώνουν παρών», είπε ο κ. Βενιζέλος κατά την διάρκεια της ομιλίας του φωτογραφίζοντας με αυτό τον τρόπο το κόμμα του κ. Κουβέλη που έχει προαναγγείλει ότι θα ψηφίσει «παρών» στην αποψινή ψηφοφορία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε ότι «το να δηλώσεις παρών λειτουργεί υπέρ της κυβέρνησης. Αλλά για να μπορέσεις να ψηφίσεις παρών, γιατί δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο, η κυβέρνηση αυτή πρέπει να υπάρχει».

«Θέλω να αναγνωρίσω στον κ. Βενιζέλο το δικαίωμά του όταν αναφέρεται στους πόλους να συναριθμείται με τη Νέα Δημοκρατία στον ίδιο πόλο», δήλωσε ο κ. Κουβέλης μετά την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου. 

Απαντώντας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως δεν θέλει να κάνει δημόσια αυτή τη συζήτηση με τον κ. Κουβέλη και ότι επιθυμεί να διατηρηθεί το κλίμα επικοινωνίας και οικειότητας. Την ίδια ώρα, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο κρίσιμος πόλος δεν είναι αυτός της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης ή αυτός της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτός της κεντροαριστεράς ευθύνης. Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «ως ΠΑΣΟΚ σταυρωθήκαμε πολύ, αλλά έρχεται η ανάσταση».