«Η πολυδιαφημισμένη φθινοπωρινή έφοδος του ΣΥΡΙΖΑ έμεινε από καύσιμα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου κατά την τοποθέτησή του επί της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας στην πιο κρίσιμη συγκυρία, την ώρα που διαπραγματευόμαστε με τους δανειστές και επιτυγχάνουμε πρωτογενές πλεόνασμα».

«Και τι δεν έταξε ο ΣΥΡΙΖΑ με το τραγελαφικό επιχείρημα πόροι υπάρχουν» είπε ο κ. Κεδίκογλου κλιμακώνοντας την επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνέχισε λέγοντας ότι «δεν παρουσιάζει καμία ρεαλιστική αντιπρόταση».

«Η κυβέρνηση δεν θα πέσει με συζητήσεις στο Κοινοβούλιο» υπενθύμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ  ότι άλλα λέει και άλλα κάνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έταξε τα πάντα στους πάντες τόνισε και όλα αυτά ότι η κυβέρνηση ήταν σε μια δύσκολη θέση που πάλευε για την εξυγίανση.

«Απέτυχαν όλα τα σχέδιά του» τόνισε και ανέφερε ότι η κίνηση του κόμματος της αξιωματικής αντίπολίτευσης έγινε αμέσως μετά τις δηλώσεις του αρχηγού της στο Τέξας.

«Το κόμμα θα γινόταν ρεμπέτ ασκέρι» ανέφερε  ο κ. Κεδίκογλου χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ για πολλαπλή ταυτότητα με σχιζοειδής διαστάσεις.

Επίσης ο υφυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα των δύο άκρων λέγοντας ότι «η βία δεν είναι η μαμή της ιστορίας, όπως πιστεύουν μερικοί από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο βιαστής της ιστορίας» και επεσήμανε ότι άλλη θα ήταν η Ελλάδα αν δεν είχαν δολοφονηθεί ο Ι. Καποδίστριας, ο Π. Μπακογιάννης, ο Γρ. Λαμπράκης. «Είναι άλλο να ασκείς βία και άλλο να δικαιολογείς τη βία, όμως και τα δύο καταλήγουν στο ίδιο».

Οι εκλογές θα γίνουν το 2016, τόνισε ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Σ. Κεδίκογλου, στην  παρέμβασή του στη Βουλή και ευχήθηκε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Εύχομαι να καταφέρετε να παρουσιάσετε στοιχειωδώς προτάσεις μέχρι το 2016, γιατί τότε θα γίνουν οι εκλογές, είπε ο Σ. Κεδίκογλου, ο οποίος συνέκρινε την στάση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την στάση των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Η εκτίμηση του Σ. Κεδίκογλου για τους προπηλακισμούς των Βουλευτών στην ΕΡΤ ήταν πως «η παράσταση απέτυχε».