Σε διευκρινίσεις για την τοποθέτησή του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την Τουρκία, προχώρησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης.

Σε παρέμβασή του, τόνισε ότι όσα είπε «αναφέρονταν στο παρελθόν, οι εντάσεις έχουν πέσει και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν βελτιωθεί».

Νωρίτερα, ο υφυπουργός κατήγγειλε υπερσυγκέντρωση τουρκικών δυνάμεων στον Έβρο και απέναντι από τα ελληνικά νησιά, .

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχει ενεργός απειλή διατυπωμένη από τη γείτονα και δεν υπάρχει, επίσης, καμία αμφιβολία ότι υπάρχει υπερσυγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων και στον Έβρο και στα μικρασιατικά παράλια, αλλά και σημαντική αύξηση των στρατιωτικών δαπανών της Τουρκίας», είπε ακόμα.

«Ουδείς αμφισβητεί ότι υπάρχει καθημερινή πρακτική, αεροπορική και ναυτική, όσον αφορά παραβιάσεις, επεμβάσεις σε περιπτώσεις έρευνας και διάσωσης από τη γείτονα, κάτι που σημαίνει ότι η χώρα μας πρέπει ανά πάσα στιγμή να έχει τα αντίστοιχα και ανάλογα δεδομένα, προκειμένου να μη βρεθεί ελλείπουσα προς αυτήν την πραγματικότητα. Τούτη την πραγματικότητα, λοιπόν, διαχειριζόμαστε σε όλα τα επίπεδα του αμυντικού σχεδιασμού και της νέας δομής, σταθμίζοντας την ορθή εκτίμηση της πραγματικής απειλής και την εθνική στρατηγική της χώρας» σημείωνε.