current views are: 2

10 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση20:38

Καμμένος: Καταργούν στην πράξη το Κοινοβούλιο

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Πέμπτη.

Δημοσίευση 20:38’
αρθρο-newpost

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Πέμπτη.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Πέμπτη, τονίζοντας ότι «έχει αποτύχει» στο εργο της.

Ανατρέχοντας σε αντίστοιχες προτάσεις που επιχείρησε να καταθέσει το κόμμα του κατά τον περασμένο χρόνο, ο κ. Καμμένος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα γεγονότα της Κύπρου τον Μάρτιο: 

«Είχαμε ζητήσει πρόταση δυσπιστίας για την Κύπρο. Εκείνη την εποχή ο κ. Στουρνάρας έλεγε ότι στηρίζει τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ για την αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων. Δεν καταφέραμε να περάσουμε την πρόταση και το αποτέλεσμα ήταν να παραδοθεί η Κύπρος στα χέρια των δανειστών με την ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης».

«Το αποτέλεσμα της σημερινής βραδιάς είναι το κατά πόσον υπάρχει η αρχή της δεδηλωμένης για την κυβέρνηση. Η απώλεια της δεδηλωμένης,η μη ύπαρξη των 151 ψήφων και αυτή πρέπει να οδηγήσει τις εκλογές» είπε ο κ. Καμμένος. 

Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε: Καλείστε να αποφασίσετε για λογαριασμό των ελλήνων πολιτών για το κατά πόσον θα δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης για τις κατασχέσεις σπιτιών, για τις περικοπές μισθών».

«Σήμερα» είπε ο Πάνος Καμμένος «πρέπει να αποφασίσουμε εάν θα συνεχίσουμε σε αυτή την πολιτική που οδηγεί στην ύφεση, την ανεργία και την φτωχοποίηση ή για να σχηματιστεί μία κυβέρνηση που θα επαναφέρει την εθνική κυριαρχία, θα πει όχι στην τρόικα, θα μειώσει το χρέος και θα καταργήσει τα μνημόνια».

Τόνισε εξάλλου ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε αναστολή συνταγματικών διατάξεων, λέγοντας ότι το νομοθετικό έργο της Βουλής έχει αντικατασταθεί από τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. 

«Η κυβέρνηση στηρίζεται σε πλειοψηφία που εξαπάτησε τον ελληνικό λαό» σημείωσε.

«Πιθανώς να δούμε σενάριο αλλαγής Πρωθυπουργού από σήμερα το βράδυ», σημείωσε ο κ. Καμμένος και συνέχισε: «Να αλλάξουν τον Σαμαρά, όπως έκαναν με τον Παπανδρέου και τον Παπαδήμο, αλλά να συνεχίσουν με την ίδια πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».

Αναφέρθηκε στο θέμα των υποβρυχίων δηλώνοντας ότι οι 18 ψήφοι των Βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή «είναι εδώ». Υποστήριξε ότι υπάρχει σκάνδαλο, αφού με τροπολογία σταμάτησε η έρευνα του ΣΔΟΕ, που συνεχίζεται και σήμερα. Για τα εθνικά θέματα είπε ότι αρχίζει να εφαρμόζεται «πολιτική Ρόντου, της κυβέρνησης Σημίτη».

Στο στόχαστρο του Π. Καμμένου βρέθηκε και ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας για τον οποίο είπε ότι ως στέλεχος της κυβέρνησης Σημίτη έκλεισε την Ιονική Τράπεζα.


σχετικα αρθρα