current views are: 2

10 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση20:59

Αλέξης Τσίπρας: Μομφή γιατί αποτύχατε, η δυσπιστία είναι εκεί έξω

«Κάνουμε μομφή γιατί αποτύχατε σε όλα σχεδόν», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή, ρίχνοντας ευθείες βολές προς την κυβέρνηση.

Δημοσίευση 20:59’
αρθρο-newpost

«Κάνουμε μομφή γιατί αποτύχατε σε όλα σχεδόν», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή, ρίχνοντας ευθείες βολές προς την κυβέρνηση.

«Κάνουμε μομφή γιατί αποτύχατε σε όλα σχεδόν», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή, ρίχνοντας ευθείες βολές προς την κυβέρνηση.

«Καλούμε τη Βουλή να εναρμονιστεί με την πραγματικότητα που επικρατεί» είπε ο κ. Τσίπρας, ζητώντας να αποσυρθεί η εμπιστοσύνη από τη Βουλή.

«Δε βρίσκουμε λόγια να περιγράψουμε την εθνική τραγωδία που βιώνει ο λαός μας» είπε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προσθέτοντας:

Ούτε στο μεγάλο Κραχ του 1929 δεν έφτασε η ανεργία πάνω από 25%, ούτε στη μεταπολεμική Γερμανία ούτε στον τρίτο κόσμο δεν υπήρξε τόση συμπυκνωμένη καταστροφή.

«Κυβερνάτε 15 μήνες τώρα με τη βοήθεια των ΜΑΤ, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και με επιστρατεύσεις απεργών» τόνισε, επισημαίνοντας ότι «η βάρβαρη πολιτική θέλει και βάρβαρα μέτρα για να υλοποιηθεί».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για «υποτακτική συμπεριφορά σας» λέγοντας πως τελειώνουν τα ψέματα, η μομφή είναι εκεί έξω που χιλιάδες άνθρωποι αντιμετωπίζονται ως σκουπίδια και τρώνε από σκουπίδια».

«Πάνω από 250 χιλιάδες νέοι επιστήμονες έχουν μεταναστεύσει, χιλιάδες άνθρωποι ταπεινώνονται και ισοπεδώνονται» σημείωσε.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είπε ακόμα: «Εξευτελίσατε τη χώρα με το “μαύρο” στην ΕΡΤ. Ούτε τα δικτατορικά καθεστώτα δεν αποφασίζουν έτσι».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «χωρίς ντροπή πάνω στα κοινωνικά ερείπια μιλάτε για success story».

Οι ίδιοι οι δανειστές παραδέχονται την αποτυχία είπε ακόμα επισημαίνοντας πως «κυβέρνηση και τρόικα προσποιούνται πως διαπραγματεύονται για να χώσουν το μαχαίρι στην πληγή με νέα μέτρα».

«Δε μπορείτε να ξεφύγετε εύκολα. Καταψηφίσατε την πρότασή μας για εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο, την ώρα που το Ευρωκοινοβούλιο θα ελέγξει τους δανειστές» πρόσθεσε.

«Κάνατε την πιο θεαματική τούμπα της μεταπολίτευσης. Κουβαλάτε το ΠΑΣΟΚ στις πλάτες σας για να γίνετε πρωθυπουργός. Είναι βαρύ το φορτίο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, άφησε αιχμές προς τον κ. Σαμαρά λέγοντας πως έιναι η τρίτη φορά που πηγαίνει στη Βουλή σε 15 μήνες.

«Καλό το παραμύθι, αλλά με τι θα συνεχίζετε να κυβερνάτε;» αναρωτήθηκε, προσθέτοντας: 

Το μνημόνιο μπορεί να ακυρώσει μόνο ο κυρίαρχος λαός με την ψήφο του

«Δεν υπάρχει βιώσιμη λύση για το χρέος χωρίς τη διαγραφή μεγάλου μέρους του. Δε μπορεί η οικονομία να πληρώσει ούτε ένα ευρώ για τόκους και τοκοχρεολύσια. Θα ακυρώσουμε όλους τους μνημονιακούς νόμους. Μη πείτε ότι αυτό συνιστά μονομερή ενέργεια, γιατί παραδέχεστε ότι είστε υπό την κυριαρχία ξένων» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Από το λαθρεμπόριο καυσίμων το Δημόσιο χάνει 1,5 δισ. ετησίως. Από το λαθρεμπόριο τσιγάρων ακόμη 800 εκατ. Από το κλείσιμο της ΕΡΤ το δημόσιο ζημιώθηκε πάνω από 200 εκατ. ευρώ» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Γιατί δε πήραμε ένα ευρώ από τη λίστα Λαγκάρντ; Γιατί ελέγξατε μόνο 34 offshore; Γιατί δε τα βάζετε με το μεγάλο κεφάλαιο, με αυτούς που φοροδιαφεύγουν;» αναρωτήθηκε. «Επί των ημερών σας έκλεισαν 107.000 επιχειρήσεις περισσότερες από όσες άνοιξαν» ανέφερε, προσθέτοντας ότι από το 2012 μέχρι σήμερα μόλις τέσσερις επενδύσεις άνω του ενός εκατ. ευρώ έγιναν στη χώρα. «Κατά τα άλλα τους επενδυτές τους διώχνω εγώ» είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Γιατί πουλήσατε μέσω ΤΑΙΠΕΔ 28 ακίνητα του δημοσίου για 260 εκατ. ευρώ και να δώσουμε 600 εκατ. σε βάθος 20ετίας; Γιατί έχει απαλλαχθεί ο ιδιοκτήτης του “Ελευθέριος Βενιζέλος” από ΦΠΑ ύψους 700 εκατ, ευρώ; Γιατί δεν τα διεκδικούμε; Μας περισσεύουν;» επισήμανε.


σχετικα αρθρα