«Τελάληδες της μιζέριας, της γκρίνιας και της υποκρισίας» χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτε εποικοδομητικό. Μια πρόταση, μια ρεαλιστική τοποθέτηση, μια στήριξη έστω μιας κυβερνητικής πρωτοβουλίας ακόμη και για τα μάτια του κόσμου», είπε ο υφυπουργός σημειώνοντας ότι χαρακτηριστικό παράδειγμα της στάσης αυτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο τομέας του εμπορίου. 

«Μέσα σε ένα περιβάλλον δύσκολο επιχειρήσαμε να αλλάξουμε ολόκληρη την αγορανομική νομοθεσία που στον πυρήνα της παρέμεινε ίδια από το 1946. Που ήταν η αξιωματική αντιπολίτευση όλον αυτόν τον καιρό; Στα κάγκελα να καταγγέλλει γενικώς και αορίστως λουκέτα και πτώση της ζήτησης. Και όταν τους είπαμε με πολλούς τρόπους ότι πρέπει να δούμε μαζί και να χτυπήσουμε τα αίτια της ακρίβειας και τις παθογένειες της αγοράς αντί να βάλουν πλάτη στο όνομα των μην προνομιούχων, εκείνοι περιορίζονταν να μας κολλούν ετικέτες. Φιλελεύθεροι, αντιλαϊκοί και ένα σωρό άλλες. Που δεν είναι ικανές να κρύψουν το πραγματικό πολιτικό σας εμπόρευμα», δήλωσε ο υφυπουργός.

Κατηγόρησε ακόμα τον ΣΥΡΙΖΑ πως στάθηκε απέναντι και όταν η κυβέρνηση προσπάθησε να αντιμετωπίσει το παραεμπόριο.

«Βελτιώσαμε την οργάνωση της πολιτείας ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το παραεμπόριο γιατί είναι εντελώς άδικο ο νόμιμος καταστηματάρχης να πρέπει να κάνει πωλήσεις σε δύσκολο περιβάλλον, να πληρώνει νοίκι, φως τηλέφωνο, εφορία και την ίδια ώρα να βλέπει έξω από το μαγαζί του τον παράνομο να πουλάει. Εμείς είμαστε με τον καταστηματάρχη που αγωνίζεται αλλά εσείς σταθήκατε απέναντι στον τίμιο έμπορο στηρίζοντας το παραεμπόριο. Να σας θυμίσω την ΑΣΟΕΕ; Όσες φορές η πολιτεία επιχείρησε να αποκαταστήσει τη νομιμότητα, έξω στο πεζοδρόμιο της ΑΣΟΕΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ κραυγάζει ότι παραβιάζουμε το πανεπιστημιακό άσυλο», δήλωσε ο κ. Σκορδάς.

«Κάναμε αγώνα να βρούμε τη χρυσή τομή των υπερχρεωμένων νοικοκυριών χωρίς να υπονομεύουμε τη στεγαστική πίστη. Και οι τελάληδες της μιζέριας ακολούθησαν το δρόμο του λαϊκισμού χαϊδεύοντας τα αφτιά του δανειολήπτη», ανέφερε ο υφυπουργός.