Ολομέτωπη επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς τονίζοντας ότι «εκλογές θα γίνουν το 2016», επισημαίνοντας ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν πιστεύει την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε.

«Έχετε χάσει την αίσθηση του μέτρου και της σοβαρότητας κ. Τσίπρα. Ξεκινήσατε την πρόταση μομφής για να μας ρίξετε και στο τέλος μας ζητάτε να πέσουμε μόνοι μας; Δε θα σας κάνουμε τη χάρη» είπε ο κ. Σαμαράς.

«Εκλογές θα γίνουν το 2016 κ. Τσίπρα» σημείωσε ο πρωθυπουργός, λέγοντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παίζει επικίνδυνο παιχνίδι την ώρα που η χώρα διαπραγματεύεται με τους δανειστές.

Η ΔΤ θα μετακομίσει στο Ραδιομέγαρο που έχει πληρωθεί από τον ελληνικό λαό, τόνισε, κάνοντας λόγο για την «αμαρτωλή ΕΡΤ».

«Φτάσατε να ζητάτε από μαθητές να ρίξουν την κυβέρνηση. Απ' όλα τα θέματα που μπορούσε να επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση μομφής καταθέτει για εκείνο για το οποίο είναι απομονωμένος.  Δεν βρίσκετε ανταπόκριση από τον κόσμο. Παίζεται θέατρο με μια πρόταση μομφής που ξέρετε ότι δεν πρόκειται να περάσει» είπε μεταξύ άλλων.

«Τη στιγμή που η χώρα γίνεται παράγοντας σταθερότητας εύχομαι να μην επιθυμείτε να πέσει η χώρα στην αστάθεια» πρόσθεσε.

«Η θεατρική παράσταση απέτυχε, γιατί δεν ήταν καν θέατρο. Ηταν καραγκιόζ μπερντές» ανέφερε.

Απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε στίχους από Σαίξπηρ, λέγοντας: Από το σοβαρό στο γελοίο η απόσταση είναι μικρή. Από το γελοίο στο σοβαρό είναι τεράστια».

«Η Ελλάδα θα έχει βγει από το Μνημόνιο κι εσείς θα τσακώνεστε για το πώς θα αναδιαπραγματευτείτε. Η Ελλάδα έχει πετύχει την πιο θεαματική μείωση επιτοκίων και εσείς ακόμη ψάχνετε πώς θα μειώσετε τα επιτόκια» σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

«Δεν είστε εναντίον του Μνημονίου, αλλά εντός των στρεβλώσεων και των κατεστημένων δομών που μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού» συμπλήρωσε.

«Ζητάτε να βγούμε από την ύφεση συνεχίζοντας σπατάλες; Προστατεύετε τους επιτήδειους;» αναρωτήθηκε.

«Κι εγώ θέλω να συζητάμε τακτικότερα δημόσια κ. Τσίπρα. Αλλά για να συζητάμε τακτικότερα θα πρέπει να έχετε μία άποψη. Να μην λέτε "όχι" σε όλα. Το να μην έχετε καταψηφίσει μία περίπτωση σπατάλης είνα ιαπαράδεκτο» σημείωσε.

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε προς τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν μπορείτε να γίνετε κυβέρνηση, που δεν θα γίνετε, αλλά δεν μπορείτε να γίνετε και αντιπολίτευση». 

«Να προσέχετε τις εκφράσεις σας. Το "μερκελιστές" και το "υπάλληλοι των τοκογλύφων" να τα κόψετε. Η θέση μου δεν μου επιτρέπει να απαντήσω καταλλήλως» σημείωσε.

«To 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά ανάκαψης έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης» είπε ο κ. Σαμαράς συμπληρώνοντας ότι «κατά πάσα πιθανότητα θα ξαναβγούμε στις αγορές προς το τέλος της επόμενης χρονιάς».

«Για να γλιτώσει ο κ. Τσίπρας τη μομφή του Λαφαζάνη, έκανε μομφή στον Σαμαρά» είπε χαρακτηριστικά.

«Ψηφίζετε εναντίον μας μαζί με τη Χρυσή Αυγή» είπε, καταλήγοντας.