ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταθάκης: Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα δεν ήταν μεγάλη

Δημοσίευση 11 Νοεμβρίου 2013, 10:18 / Ανανεώθηκε 11 Νοεμβρίου 2013, 10:33
Σταθάκης: Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα δεν ήταν μεγάλη
Facebook Twitter Whatsapp

Η συγκέντρωση έξω από τη Βουλή «δεν ήταν μεγάλη, όπως θα θέλαμε», παραδέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ.

Η συγκέντρωση έξω από τη Βουλή «δεν ήταν μεγάλη, όπως θα θέλαμε», παραδέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ.

«Η συγκέντρωση ήταν αξιοπρεπής. Δεν ήταν μεγάλη, όπως θα θέλαμε. Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Είναι μια κοινωνία που βρίσκεται αποκαμωμένη μετά από μία τριετία δραματικών επιπτώσεων. Ας μη γελιόμαστε. Δεν υπάρχει κανένας αυτοματισμός. Το 1/3 της κοινωνίας βιώνει αυτό που ονομάζουμε ανθρωπιστική κρίση και κινητοποιείται με κάποιο αυτοματισμό. Είναι μια κοινωνία πάρα πολύ κουρασμένη, σε πολλά επίπεδα, για να έχει μια αυτόματη μορφή κινητοποίησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία εντός του Κοινοβουλίου επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε μια σημαντική συζήτηση που όφειλε να γίνει σε μια κρίσιμη στιγμή για το μείζον ζήτημα του οικονομικού σχεδιασμού της χώρας».

Ερωτηθείς αν ο κ. Τσίπρας έπεισε για το πού θα βρει τα χρήματα είπε μεταξύ άλλων: «Ο κ. Τσίπρας τοποθετήθηκε στα βασικά σημεία του προγράμματός μας για την άντληση πόρων από το φορολογικό σύστημα και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Τα κυρίως έσοδα θα προκύψουν από την επιβάρυνση των ευκατάστατων στρωμάτων, από τη σταθεροποίηση της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος».

«Η συγκέντρωση ήταν αξιοπρεπής. Δεν ήταν μεγάλη, όπως θα θέλαμε. Αυτό είναι μια πραγματικότητα» παραδέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει οριακή πλειοψηφία πλέον και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό πως επιχειρεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση τονίζοντας ότι «θεωρεί το χρέος βιώσιμο και ότι δεν υπάρχουν ακανθώδη προβλήματα στην οικονομία το 2014. Εξαφάνισε το χρηματοδοτικό και δημοσιονομικό κενό και είπε ότι η Ελλάδα θα γυρίσει στις αγορές στα τέλη του 2014 και δεν θα πάρει νέα μέτρα. Είναι ένα success story τόσο ωραιοποιημένο που δεν λέει ότι είναι πραγματικότητα τα νέα μέτρα, το δημοσιονομικό κενό, το χρηματοδοτικό κενό σε εκκρεμότητα και ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει στις αγορές με αυτή την εικόνα του χρέους».