Την απόφαση της Θεοδώρας Τζάκρη να υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος, ενώ σχολίασε ότι τα στελέχη του κόμματος που έδωσαν ψήφο ανοχής «εξέφρασαν με ιδιαίτερο χρώμα μια ορισμένη στάση που είναι απολύτως κατανοητή και έχει σχέση με το βάρος και τη δυσκολία που σηκώνουμε 3,5 χρόνια».

«Αυτό που έκανε ήταν απλά λάθος. Τώρα που βγαίνουμε από τα Μνημόνια, γίνεται αντιμνημονιακή. Δεν είναι τρέντι το ταγιέρ που φόρεσε. Θα παλιώσει πολύ γρήγορα», δήλωσε χαρακτηριστικά στον Βήμα FM ο κ. Κουκουλόπουλος σημειώνοντας πως η βουλευτής Πέλλας δεν είχε κάνει γνωστή τη στάση της σε κανέναν.

«Αποφάσισε να δώσει λίγο οξυγόνο στον κ. Τσίπρα, αλλά στη θέση που είναι χρειάζεται ηλεκτροσόκ. Ηθελημένα ή άθελα, έδωσε οξυγόνο. Έπρεπε να βρει μοντέρνο ταγιέρ και φόρεσε αντιμνημονιακό. Η Ελλάδα, την άνοιξη, βγαίνει στις αγορές- και είναι το τέλος των Μνημονίων» τόνισε.

Ερωτηθείς για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έδωσαν ψήφο ανοχής είπε:

«Οι συνάδελφοί μου εξέφρασαν με ιδιαίτερο χρώμα μια ορισμένη στάση που είναι απολύτως κατανοητή και έχει σχέση με το βάρος και τη δυσκολία που σηκώνουμε 3,5 χρόνια. Δεν νομίζω ότι πρέπει να μπούμε σε μια λογική των "δέκα μικρών νέγρων" και να αρχίσει να μετράει ο καθένας επί τούτου. Είναι τελείως διαφορετικό να μπαίνουν διαφορετικές οπτικές. Ο καθένας έχει τη δική του».

Σε ό,τι αφορά τον φόρο ακινήτων ο κ. Κουκουλόπουλος τόνισε πως «δεν υπάρχει άλλη λύση στον προϋπολογισμό» και σημείωσε: «Αυτήν τη στιγμή γίνεται μια πάρα πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση και θα δούμε στο τέλος της εβδομάδας το τελικό σχέδιό του. Θέλω να σας πω κάτι σημαντικό: η κεντρική πρόταση του ΠΑΣΟΚ έχει μια τελείως διαφορετική οπτική. Δεν πήγαμε για τις πόλεις και τα χωριά μας προχθές. Πήγαμε για να επιτύχουμε τον δημοσιονομικό στόχο με κοινωνική δικαιοσύνη. Την αποφορολόγηση της μικρής ακίνητης περιουσίας -που το είπε και χθες ο κ. Βενιζέλος και είναι η λύση στο πρόβλημα- διότι ό,τι λεφτά δώσει το κομμάτι της πολύ μεγάλης ακίνητης περιουσίας, που πρέπει να συνεχίσει να φορολογείται με ΦΑΠ και χαράτσι, όπως ήταν σήμερα, θα πρέπει να πάνε υπέρ ευπαθών ομάδων και δραστηριοτήτων, όπως είναι οι κατ' επάγγελμα αγρότες».