Η κυβέρνηση έπεσε ακόμα περισσότερο στα μάτια της κοινωνίας, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, κάνοντας μία αποτίμηση της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο 105,5», ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι η κυβέρνηση βγήκε «τραυματισμένη» σε κοινοβουλευτικό επίπεδο λόγω της αποχώρησης της Θ. Τζάκρη.

Σημείωσε ακόμη ότι αυτό που φάνηκε χθες είναι «η γύμνια των επιχειρημάτων του Πρωθυπουργού, η αδυναμία του ή, εν πάση περιπτώσει, η ηθελημένη επιλογή του να μην απαντήσει σε όλα τα επίδικα της συγκυρίας που σχετίζονται με το μέγιστο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή, που είναι το θέμα της διαπραγμάτευσης».

«Ο Πρωθυπουργός στα συγκεκριμένα ερωτήματα που έχουν αναδειχθεί όλο το τελευταίο διάστημα σε αυτή τη συγκυρία δεν απάντησε. Και έχει γίνει πλέον απόλυτα κατανοητό ότι όταν δεν έχεις μια διαφορετική πολιτική και δεν πιστεύεις σε μια διαφορετική πολιτική, δεν μπορείς τελικά να διαπραγματευτείς τίποτα», τόνισε.

Χαρακτήρισε επίσης «ακροδεξιό ηγέτη» τον Πρωθυπουργό, καθώς όπως είπε, «πέρα από τις μαγκιές κλπ, το να τον βλέπεις να σηκώνει το δάκτυλο απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση και κατ’ επέκταση σε όλο αυτό τον κόσμο που την στηρίζει και την ακολουθεί και ευθέως να την ταυτίζει με τη Χρυσή Αυγή, αυτό πλέον επιβεβαιώνει τι είναι ο κ. Σαμαράς».

Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε «σχέση σιαμαίας πολιτικής» τη σχέση του Αντ. Σαμαρά με τον Ευ. Βενιζέλο, προσθέτοντας ότι η μεταξύ τους αλληλεγγύη «κρύβει πολλά». «Ίσως, έχουμε αντιληφθεί ορισμένες πλευρές και γύρω από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και γύρω από την υπόθεση των υποβρυχίων», πρόσθεσε. Αυτό, κατέληξε, σημαίνει και «το τέλος μιας αυτόνομης πολιτικής παρουσίας του σημερινού ΠΑΣΟΚ».