current views are: 3

11 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση14:40

Η Τζάκρη στο επίκεντρο – Aπό… ταγιέρ μέχρι γυναικεία αλληλεγγύη

Είναι αδιαμφισβήτητα το πρόσωπο της ημέρας και η βουλευτής η οποία μετά τη χθεσινή της στάση στην ψηφοφορία στη Βουλή έχει δεχθεί έντονη κριτική. 

Δημοσίευση 14:40’
αρθρο-newpost

Είναι αδιαμφισβήτητα το πρόσωπο της ημέρας και η βουλευτής η οποία μετά τη χθεσινή της στάση στην ψηφοφορία στη Βουλή έχει δεχθεί έντονη κριτική. 

Είναι αδιαμφισβήτητα το πρόσωπο της ημέρας και η βουλευτής η οποία μετά τη χθεσινή της στάση στην ψηφοφορία στη Βουλή έχει δεχθεί έντονη κριτική. 

Το νυν ΠΑΣΟΚ με το πρώην ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται διχασμένο με φόντο το «ΝΑΙ» της ανεξάρτητης βουλευτή από χθες το βράδυ Θεόδώρας Τζάκρη

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος, επέκρινε την επιλογή της λέγοντας πως ήταν απλά «λάθος». 

«Τώρα που βγαίνουμε από τα Μνημόνια, γίνεται αντιμνημονιακή. Δεν είναι τρέντι το ταγιέρ που φόρεσε. Θα παλιώσει πολύ γρήγορα», δήλωσε χαρακτηριστικά στον Βήμα FM ο κ. Κουκουλόπουλος σημειώνοντας πως η βουλευτής Πέλλας δεν είχε κάνει γνωστή τη στάση της σε κανέναν.

«Αποφάσισε να δώσει λίγο οξυγόνο στον κ. Τσίπρα, αλλά στη θέση που είναι χρειάζεται ηλεκτροσόκ. Ηθελημένα ή άθελα, έδωσε οξυγόνο. Έπρεπε να βρει μοντέρνο ταγιέρ και φόρεσε αντιμνημονιακό. Η Ελλάδα, την άνοιξη, βγαίνει στις αγορές- και είναι το τέλος των Μνημονίων» τόνισε.

Σκληρή ήταν και η επίθεση στη Θεοδώρα Τζάκρη, από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι «η κυρία Τζάκρη ψήφισε με πολλή θερμή το πρώτο μνημόνιο όταν ήταν υφυπουργός. Σε κομβικό σημείο για τη χώρα επέλεξε την εύκολη λύση γιατί δεν το έκανε όταν ήταν υφυπουργός επί Παπανδρέου τότε δεν ψηφίσαμε μνημόνιο τότε δεν πήραμε δύσκολα μέτρα;».

«Τότε που ήταν υφυπουργός δεν έστελνε η τρόικα email. Κάποιοι θέλουν να γίνουν δήμαρχοι, κάποιοι άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Τούς εύχομαι καλό δρόμο, καμία δουλειά δεν είναι ντροπή» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ. 

Την ίδια ώρα δύο πρώην κυρίες της Χαριλάου Τρικούπη υπερασπίστηκαν δημόσια τη Θεδώρα Τζάκρη τόσο για το δικαίωμα της επιλογής όσο και για τα «σεξιστικά» όπως λένε σχόλια που δέχθηκε. 

Με μήνυμά της στο Twitter η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου σχολίασε: «Η στάση της Θ. Τζάκρη να κριθεί πολιτικά και όχι με τις ανεπίτρεπτες κάθε είδους (και σεξιστικές) επιθέσεις εναντίον της» ενώ η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έγραψε στο facebook:

«Η Θοδώρα Τζάκρη είχε το πολιτικό θάρρος να υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας εχθές στη Βουλή. Αντίθετα από όλους αυτούς που σήμερα την λοιδορούν, όχι με πολιτικά επιχειρήματα που δεν έχουν, αλλά με σεξιστικά σχόλια επειδή είναι γυναίκα σχετικά με την εμφάνιση και το ντύσιμο της.

Ξεχνούν όμως ότι η δραματική περίοδος που διανύουμε απαιτεί καθαρές πολιτικές θέσεις ,και όσοι διαφωνούν πραγματικά, και όχι προσχηματικά και επικοινωνιακά, με την πολιτική της συγκυβέρνησης οφείλουν να το αποδεικνύουν έμπρακτα. Η χθεσινή συζήτηση και ψηφοφορία ήταν και σε αυτό χρήσιμη, γιατί ξεκαθάρισε την εικόνα».


σχετικα αρθρα