«Περσινά ξινά σταφύλια» δήλωσε ότι του φαίνεται η υπόθεση των υποβρυχίων ο υπουργός Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στον Alpha 98,9.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη, η σύμβαση με τον Ισκαντάρ Σάφα δεν ήταν η πλέον λειτουργική, αλλά ο Ευάγγελος Βενιζέλος «είχε ελάχιστες επιλογές εκεί που είχαν οδηγηθεί τα πράγματα.

«Όταν η αρχική σύμβαση είναι τόσο προβληματική που οδηγείσαι σε ένα αδιέξοδο και στο επίπεδο των πολιτικών ευθυνών να ξανασηκώνουμε το θέμα μόνο και μόνο για να σηκώσουμε το θέμα, δεν έχει νόημα» δήλωσε.

Ο υπουργός Ναυτιλίας σχολίασε τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Παναγούλη λέγοντας ότι «μας έχει συνηθίσει να μιλάει πολύ ακραία, δείχνει την πολυγλωσσία που υπάρχει μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε και στη Θ. Τζάκρη, λέγοντας ότι έψαξε να βρει μια ευκαιρία να μεταπηδήσει στον ΣΥΡΙΖΑ για τους δικούς της εκλογικούς σχεδιασμούς.

Κλείνοντας, ο υπουργός Ναυτιλίας μίλησε για τις παθογένειες των ελεγκτικών μηχανισμών στην Ελλάδα. Το ΣΔΟΕ δεν έχει την τεχνογνωσία και το απαραίτητο προσωπικό για τη διερεύνηση υποθέσεων όπως η λίστα Λαγκάρντ σε βάθος.

«Το ελεγκτικό μας σύστημα πάσχει. Όμως βλέπουμε επώνυμους πλέον να περνούν την πόρτα του Κορυδαλλού» κατέληξε.