«Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε ειρήνη, αλλά – για να θυμηθούμε τους αρχαίους Λατίνους – αν θες την ειρήνη, παρασκευάσου για πόλεμο» δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά την επίσκεψή του στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ) και στη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (2 ΜΑΛ) στον Ασπρόπυργο.

Σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από την αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμύνης Φώφη Γεννηματά και τον Υφυπουργό Θανάση Δαβάκη, έφτασαν στο «Στρατόπεδο Ταγματάρχου Σέεμαν» στον Ασπρόπυργο Αττικής όπου τους υποδέχτηκαν οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος και ο διοικητής του Β’ΣΣ Αντιστράτηγος Ζαχαρίας Βερίγος, προκειμένου να ενημερωθούν από τους διοικητές της Μονάδος και της Σχολής για τις επιχειρησιακές τους δραστηριότητες. 

Ακολούθως ο Πρόεδρος και οι επίσημοι περιήλθαν πεζή τον στίβο εκπαιδεύσεως της ΣΧΑΛ, όπου παρακολούθησαν τμήματα της εκπαιδεύσεως της τρέχουσας σειράς εκπαιδευομένων στη ΣΧΑΛ, ενώ ακολούθως αν και ήταν προγραμματισμένα να γίνουν άλματα στατικού ιμάντα και ελευθέρας πτώσεως τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα, εντούτοις αυτά δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω του πολύ δυνατού αέρα που φυσούσε τόσο στο έδαφος όσο και ψηλά στο ύψος αφέσεως των αλεξιπτωτιστών.

Αντ’ αυτών παρακολούθησε την εμπλοκή και απεμπλοκή ομάδος μάχης αλεξιπτωτιστών της 2ας ΜΑΛ, ενώ επιθεώρησε και τον Λόχο Ταχείας Αντιδράσεως της Μονάδος, ο οποίος συμμετέχει στην αντίστοιχη Διακλαδική Δύναμη «Δέλτα» του ΓΕΕΘΑ και έχει ετοιμότητα αμέσου επεμβάσεως σε οποιοδήποτε σημείο της Ελληνικής επικράτειας.
 
Μετά το πέρας της επιθεωρήσεως των κομάντος και πριν αναχωρήσει ο κ. Κάρολος Παπούλιας δήλωσε: «Οι Ειδικές Δυνάμεις αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα για ή όποιον επιβουλευτεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε ειρήνη, αλλά – για να θυμηθούμε τους αρχαίους Λατίνους – αν θες την ειρήνη, παρασκευάσου για πόλεμο».