«Η πολιτική της σκληρής λιτότητας οδήγησε σε αύξηση της απόλυτης φτώχειας και της ανεργίας ιδιαίτερα στους νέους. Αν δεν ανατρέψουμε την κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία, σε λίγο οι πολιτικές του Μνημονίου δεν θα αφορούν μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη», τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στο 5ο Συνέδριο Γενικών Γραμματέων του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία.

Ο κ. Ανδρουλάκης μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

«Για να έχουμε κοινό λόγο πρέπει να έχουμε και κοινό σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων των ευρωπαϊκών χωρών. Σε μια Ευρώπη όπου τη σύγκλιση αντικατέστησε η απόκλιση, όπου οι χώρες χωρίζονται σε πιστωτές και οφειλέτες,  το όραμα για την Ευρώπη της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης δοκιμάζεται. Η ελληνική εμπειρία του Μνημονίου τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι χαρακτηριστική» και πρόσθεσε: «Νίκη μας στις ευρωεκλογές να σημάνει αλλαγή, μια νέα σελίδα προοπτικής και ευημερίας για τους πολίτες της Ευρώπης.»

Στο συνέδριο,  στο οποίο παρευρέθηκε ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρτιν Σουλτς, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τον συντονισμό του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και των μελών του για τη διαμόρφωση μιας ενιαίας στρατηγικής ενόψει των ευρωεκλογών του 2014.