Επιμέλεια: Αναστασία Γαλάνη

Σε άρθρο του το Bloomberg αναφέρεται στην εύθραυστη ελληνική κυβέρνηση που αν και βγήκε αλώβητη από την ψηφοφορία της Κυριακής για την πρόταση μομφής «κρέμεται πλέον από μια κλωστή».  

Όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει ο αρθρογράφος του Bloomberg, Leonid Bershidsky, «Η κυβέρνηση στην Ελλάδα διασώθηκε από την κοινοβουλευτική ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση κέρδισε σε ένα στενό περιθώριο με153 ψήφους κατά από τους συνολικά 300 βουλευτές. Η κυβέρνηση έχει κλονιστεί από την απόφαση να κλείσει ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, ΕΡΤ.

Τον Ιούνιο, η ΔΗΜΑΡ έφυγε από το κυβερνητικό σχήμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην κίνηση κλεισίματος της ΕΡΤ. Την Κυριακή η ψηφοφορία κόστισε στο κοινοβουλευτικό μπλοκ της κυβέρνησης την απώλεια ενός σοσιαλιστικού που τάχθηκε με την αντιπολίτευση».

Ο αρθρογράφος υπενθυμίζει ότι στην ΕΡΤ απασχολούνται 2650 άτομα και η κυβέρνηση κατάργησε τις θέσεις εργασίας ως μέρος του σχεδίου διάσωσης που εγκρίθηκε από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σύμφωνα με το εν λόγω σχέδιο, σημειώνει το Bloomberg, 4.000 θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα πρέπει να μειωθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

«Η Ελλάδα έχει μια χαοτική και ιδιαίτερα ανταγωνιστική τηλεοπτική αγορά και η κυβέρνηση αποφάσισε ότι δεν ήθελε να πληρώνει έναν διογκωμένο, αναποτελεσματικό κρατικό τηλεοπτικό σταθμό. Περίπου το ένα τέταρτο των πρώην εργαζομένων θα λαμβάνουν χαμηλότερους μισθούς στο σχήμα της Δημόσιας Τηλεόρασης. Η Ελλάδα οφείλει να κάνει το ίδιο σε όλους τους τομείς που εμφανίζεται τέτοια γραφειοκρατία, αλλά πλέον η κυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή».