current views are: 1

12 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση12:31

«Απογειώθηκε» το κοινωνικό έργο της Πολεμικής Αεροπορίας

Έντονη ήταν η κοινωνική προσφορά της Πολεμικής Αεροπορίας και το τρίτο τρίμηνο του έτους (Ιούλιο -Σεπτέμβριος!

Δημοσίευση 12:31’
αρθρο-newpost

Έντονη ήταν η κοινωνική προσφορά της Πολεμικής Αεροπορίας και το τρίτο τρίμηνο του έτους (Ιούλιο -Σεπτέμβριος!

Έντονη ήταν η κοινωνική προσφορά της Πολεμικής Αεροπορίας και το τρίτο τρίμηνο του έτους (Ιούλιο -Σεπτέμβριος!

Συγκεκριμένα μετέφερε με μεταγωγικά αεροσκάφη και ελικόπτερα 441 ασθενείς από τα απομακρυσμένα σημεία της χώρας προς τις πόλεις όπου υπάρχουν μεγάλα νοσοκομεία ώστε να νοσηλευτούν άμεσα οι άρρωστοι όπως απαιτούσε η κατάστασή τους.

Η μεταφορά αυτών που έγινε κάτω από δυσμενείς συνθήκες τις περισσότερες φορές απαίτησε 682 ώρες πτήσης. Επίσης έγιναν 32 αποστολές Έρευνας – Εντοπισμού και Διάσωσης και διασώθηκαν 72 άτομα.

Για την κατάσβεση πυρκαγιών τα πυροσβεστικά αεροσκάφη εκτέλεσαν 996 εξόδους με 2300,4 ώρες πτήσης. Το ΓΕΑ διαθέτει επί καθημερινής βάσεως είκοσι πέντε μερίδες φαγητού στο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

Ταυτόχρονα το ΓΕΑ διέθεσε σε διάφορες τελετές διαφόρων φορέων  (Δήμοι-Κοινότητες-Ιεροί Ναοί) δέκα αγήματα. Η 126 Σμηναρχία Μάχης συμμετείχε, στην τελετή  τοποθέτησης επιτύμβιας πλάκας στου πεσόντες της Πολεμικής Αεροπορίας στο οροπέδιο Λασιθίου, στις εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονία των Ποντίων.

Επίσης από το προσωπικό του Εργοστασίου Τηλεπικοινωνιακών και Ηλεκτρονικών Μέσων (ΕΤΗΜ) πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση σε τρεις μαθητές του ΟΑΕΔ. 

Από το Αεροπορικό Απόσπασμα Ρόδου (Α/Απ Ρόδου) διατέθηκαν δύο (1) Υπαξιωματικοί, ως οδηγός και συνοδός σχολικού λεωφορείου για κάλυψη αναγκών ΑΜΕΑ στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου.

Πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία στην 112 Πτέρυγα Μάχης (112 ΠΜ), στην 113ΠΜ, στην 124 ΠΒΕ, στη Σχολή Ικάρων, στην 3η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (3η ΜΣΕΠ), στην 6η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (6η ΜΣΕΠ), στην Υπηρεσία Διακριβώσεων (ΥΠΗΔ), στο Α/Απ Ρόδου, στη 204 Μοίρα Γενικών Αποθηκών Πυρομαχικών (204 ΜΓΑΠ), στο Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών (ΚΕΑ), στο ΕΡΓ. ΜΜ-ΕΕ Αράξου και στο Εργοστάσιο Αεροκινητήρων & Ειδικών Επιχειρησιακών Οχημάτων (ΕΡΓ. Α/Κ & ΕΕΟ).


σχετικα αρθρα