Κλιμακώνουν τις εντυπώσεις που προσπαθεί να δημιουργήσει το καθεστώς του Ερντογάν στον τουρκικό λαό για την Ελλάδα.

Αφού το τουρκικό ΓΕΕΘΑ κατήγγειλε επίσημα ότι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία παρενόχλησε τουρκικά μαχητικά που έκαναν εκπαίδευση βομβαρδίζοντας ελληνικά νησιά (Στρογγύλη και Μακρονήσι), τώρα υποστηρίζουν επιχειρήσαμε να διώξουμε τουρκικές ψαρόβαρκες από το Αιγαίο.

Συγκεκριμένα η κρατική τουρκική τηλεόραση μετέδωσε ότι ε το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα παρενόχλησε αλιευτικά τους στο βόρειο Αιγαίο και απαιτήθηκε παρέμβαση σκάφους της Τουρκικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα η τηλεόραση ανέφερε ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στη ιστοσελίδα του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, όταν σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού παρενόχλησε τουρκικά αλιευτικά στο Βόρειο Αιγαίο, έσπευσε άμεσα στην περιοχή σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής για να απομακρύνει το ελληνικό σκάφος.

Το σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής - μετέδωσε - μπήκε ανάμεσα από το ελληνικό σκάφος και τα τουρκικά αλιευτικά δίνοντας τέλος στην παρενόχληση. Το ελληνικό σκάφος απομακρύνθηκε από την περιοχή και τα τουρκικά αλιευτικά συνέχισαν να ψαρεύουν, γράφει η τουρκική τηλεόραση στην ιστοσελίδα της.

Γ.Κοκ.