Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της εφημερίδας «Τα Νέα», με αφορμή τα όσα γράφτηκαν στο σημερινό φύλλο περί φερόμενων δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, αλλά και για σκίτσο που δημοσιεύθηκε.

Η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι το σημερινό φύλλο της εφημερίδας «ακουμπά τη σεξιστική χυδαιότητα, τη σπέκουλα και τη λάσπη».

«Από το εμετικό σκίτσο για τις κυρίες Κωνσταντοπούλου και Μακρή, ως το ρεπορτάζ που εμφανίζει τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας: “αλλιώς μιλάμε στο εξωτερικό, αλλιώς σε μια συγκέντρωση”, η εφημερίδα ξεπερνά κάθε όριο δημοσιογραφικής δεοντολογίας» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

(Το σκίτσο που προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ)

 

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η εφημερίδα «επιμελώς παραλείπει τις επίσημες ανακοινώσεις του (σ.σ. κόμματος), και βεβαίως τις χτεσινές δηλώσεις του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, κ. Λαφαζάνη, στον “Βήμα Fm”, όπου αναφέρεται στις πάγιες θέσεις του κόμματος για την ευρωζώνη, τις οποίες και ανέπτυξε ο κ. Τσίπρας και στην ομιλία του στο συνέδριο που διοργάνωσε το πανεπιστήμιο του Όστιν, στο Τέξας».

«Είναι θλιβερό μια ιστορική εφημερίδα να κιτρινίζει τόσο στη προσπάθειά της να συκοφαντήσει τον ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει η Κουμουνδούρου κλιμακώνοντας την επιθεσή της και καταλήγει:

«Είναι όμως κατανοητό ότι οι αναφορές του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο δωράκι της κυβέρνησης, των 300 εκατομμυρίων των ψηφιακών συχνοτήτων στη διαπλοκή, έχουν αναστατώσει ιδιαιτέρως την ιδιοκτησία της εφημερίδας».

Κωνσταντοπούλου: «Χοντροκομμένα μοντάζ από φασιστικά μυαλά»

Στο θέμα αναφέρθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία με δήλωσή της – στο ίδιο μήκος κύματος- και λίγο μετά την ανακοίνωση του κόμματος, τόνισε ότι τα  «γεγονότα της ΕΡΤ το προηγούμενο Σάββατο, που συνιστούν πράξεις εντεταλμένης βίας σε εκπροσώπους του κοινοβουλίου, θα έπρεπε να έχουν κινητοποιήσει αυτεπαγγέλτως τη Δικαιοσύνη, τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Η βουλευτής κάνει λόγο για «χοντροκομμένα μοντάζ που προβάλλονται από κεντρικά δελτία ειδήσεων των ωφελημένων και ευνοημένων από την Κυβέρνηση καναλαρχών σπεύδουν να πλαστογραφήσουν την πραγματικότητα, για να κοπροπατήσουν επάνω στα προϊόντα της πολυπλεξικής μονταζιέρας, που επενδύουν και με κατάλληλα σχόλια, δημοσιεύματα και γελοιογραφίες που εκπορεύονται από τα ίδια χρεοκοπημένα πολιτικά και εκδοτικά συγκροτήματα».

«Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με το πολίτευμα επικίνδυνα παιχνίδια που μόνο φασιστικά μυαλά μπορούν να σχεδιάσουν», υποστήριξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και συμπλήρωσε λέγοντας: 

«Επειδή, όμως, το να είσαι φερέφωνο της διαπλοκής αμείβεται, ενώ το να είσαι δημοσιογράφος της δεοντολογίας κοστίζει, αν αντέχουν, ας προβάλουν τα γνήσια μαγνητοσκοπημένα γεγονότα του Σαββάτου και τις πλήρεις οπτικές και ηχητικές καταγραφές, που είναι πάμπολλες και δεν πλαστογραφούνται. Και αν τολμούν, ας κάνουν δημόσια την αυτοκριτική τους». 

«Να ξέρουν, όμως, ότι τους αγώνες για δημοκρατία, που είναι πιο αναγκαίοι από ποτέ, δεν θα τους συνθλίψουν ούτε ανάμεσα στη σιδερένια καγκελόπορτα της ΕΡΤ ούτε στο βόρβορο της απύθμενης αήθειάς τους» κατέληξε.

ΠΑΝ.ΒΕΛ.