Την ανάγκη διαμόρφωσης ολοκληρωμένων κλαδικών προγραμμάτων για τη στήριξη εξαγωγικών τομέων, όπως η ένδυση και η κλωστοϋφαντουργία, υπογράμμισε σήμερα η διοίκηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος (ΣΕΠΕΕ), στη διάρκεια συνάντησης με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ποΣυ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης του τελευταίου σε επιχείρηση ένδυσης, στη Θεσσαλονίκη.

Στον κ. Σαμαρά τέθηκε, σύμφωνα με τη διοίκηση του ΣΕΠΕΕ, το τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας, που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, εξαιτίας της μείωσης των πωλήσεων, της αγοράς των πρώτων υλών με μετρητά, της αύξησης των ακάλυπτων επιταγών, της καθυστέρησης επιστροφής του ΦΠΑ στους εξαγωγείς και, κυρίως, εξαιτίας του περιορισμού-άρνησης δανειοδότησης από το τραπεζικό σύστημα.

Ζητήθηκαν, τέλος, μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και τόνωσης της αγοράς, μέσω της αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ 2007-2013. Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΠΕΕ, ότι αφού μελετήσει τις προτάσεις του Συνδέσμου, θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την υιοθέτηση τους από την κυβέρνηση.