Για αποπροσανατολισμό κατηγορεί την κυβέρνηση η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Έλενα Κουντουρά, τονίζοντας πως «πετάνε τη μπάλα έξω από την εξέδρα» ενώ έρχεται «τσουνάμι νέων μέτρων».

«Επικοινωνιακά η κυβέρνηση επιβάλει επικαιρότητα με θέμα τον πόλεμο της ατάκας που είδαμε στη Βουλή. Αναρωτιούνται ποιος είναι νικητής, λες και η πολιτική είναι ποδόσφαιρο να μετράς φάσεις και γκολ», σχολιάζει η κ. Κουντουρά και προσθέτει: «Πετάνε λοιπόν τη μπάλα στην εξέδρα όταν την ίδια στιγμή έρχεται τσουνάμι με νέα μέτρα, αυξήσεις σε ΔΕΗ και φάρμακα, 12.500 απολύσεις, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, ο ενιαίος φόρος ακινήτων σε σπίτια και αγροτεμάχια και κατασχέσεις ή ποινική δίωξη ακόμη και σε μικροοφειλέτες».

Όπως αναφέρει, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προτείνουν «προστασία από τους πλειστηριασμούς και την παράλογη φορολόγηση για όσο διαρκεί αυτή η τεράστια οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση. Κούρεμα στα δάνεια. Αύξηση των δόσεων σε ταμεία και εφορίες ώστε να μπορεί ο κόσμος να πληρώνει και να παίρνει ενημερότητα».

«Λέμε όχι στις κατασχέσεις, τις ποινικές διώξεις και το διασυρμό του οικογενειάρχη και του φορολογούμενου. Αυτά οφείλει να πράξει η κυβέρνηση και οι βουλευτές της συμπολίτευσης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων», καταλήγει η βουλευτής.