Υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος Γιώργου Καρατζαφέρη συνεδρίασε σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ζήτησε από τους βουλευτές του να αναδείξουν τις αντιφάσεις της κυβέρνησης και να ασκήσουν σκληρή κριτική στις παραλείψεις του κυβερνητικού σχήματος και στις καθυστερήσεις του κυβερνητικού έργου. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. τόνισε στους βουλευτές του κόμματος ότι δεν υπάρχει μέτωπο του ΛΑΟΣ με τη Νέα Δημοκρατία αλλά με την κυβέρνηση.

Επίσης ενημέρωσε τους βουλευτές του κόμματος για τα θέματα που τέθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, μεταξύ των οποίων ήταν και το θέμα των απεργών πείνας της Υπατίας, και οι προτάσεις που κατέθεσε ο ίδιος και σημείωσε ο πρωθυπουργός. Πάντως για το θέμα της Υπατίας σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ υποστηρίζει ότι «ο νεκρός αργεί και κάποιες "συνιστώσες" της αριστεράς αγωνιούν» και χαρακτηρίζει τις «συνιστώσες» στις οποίες αναφέρθηκε, «εμπόρους του χάους και της διάλυσης».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε μεταξύ άλλων ότι ανέφερε στον πρωθυπουργό ότι ο κόσμος, δεν αντέχει άλλο, και πως ό,τι και να φέρει πίσω από το ταξίδι του στις Βρυξέλλες, δεν θα είναι αρκετό για να ανάψει τη "σπίθα", για να αναθερμάνει τη "ψυχή" της Ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ η αυστηρή φορολογία και τα μέτρα που παίρνουν και θεσπίζουν, δεν πρόκειται να αποδώσουν και η μόνη λύση για να ορθοποδήσει η χώρα και να βγει από την κρίση, είναι να υπάρξει γρήγορη και δυναμική ανάπτυξη. Κάτι για το οποίο εκτίμησε ότι το έχει καταλάβει ο πρωθυπουργός.

Κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε ακόμη από τους βουλευτές του εντατικοποίηση των εμφανίσεών τους στην περιφέρεια, ενώ τους κάλεσε να προχωρήσουν το νομοθετικό τους έργο, ζητώντας από τους βουλευτές να προωθήσουν ταχύτερα όσες προτάσεις Νόμου έχουν χρεωθεί.

Τέλος, δόθηκαν οδηγίες στους βουλευτές που θα καταθέσουν επερώτηση για το Δημογραφικό, να προετοιμασθούν άμεσα, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ άλλη αναβολή της συζήτησης δεν μπορεί να υπάρξει

Οι πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν επίσης ότι στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας υπήρχε η αίσθηση ότι οι εκλογές απομακρύνονται ως ενδεχόμενο, και αντ’ αυτού η πιθανότερη εξέλιξη είναι ο ανασχηματισμός, ενώ όπως φέρεται να είπε ο κ. Καρατζαφέρης στους βουλευτές, έπεσαν και ονόματα στο τραπέζι, επί των οποίων τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, και άσκησε κριτική στο έργο συγκεκριμένων υπουργών.

Στο μεταξύ αναφερόμενος στο θέμα της ανεργίας ο ΛΑΟΣ μέσω του γραφείου Τύπου τόνισε ότι «ζούμε την ψευδαίσθηση των πλασματικών αριθμών της ανεργίας». Παράλληλα ο ΛΑΟΣ υποστηρίζει ότι σήμερα, ένας στους δύο είναι άνεργος, «πράγμα που επιτείνει την ύφεση και εντείνει τις κοινωνικές ανισότητες».