Στην ομιλία του στη Βουλή για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε εμφατικά σε «αυτούς που απαξίωσαν τις πιο σημαντικές παραγγελίες των Αμυντικών Βιομηχανιών. Και επισήμανε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα επιτρέψουν την παράδοση της Αμυντικής Βιομηχανίας».

Όλα αυτά υποστήριξε ότι αποτελούν «αδίκημα απιστίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Ακόμη ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ τόνισε ότι πρέπει «να μπουν γρήγορα οι γραμμές λειτουργίας του Λαυρίου και της Πάτρας, όχι στη λογική των υποβρυχίων του Σκαραμαγκά. Δεν μπορεί να παραδοθεί η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία».

«Αντί να προχωράμε σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, αντί να δίνετε 10 εκατ. ευρώ στη ΜΚΟ για να διερευνήσει πώς αυτοκτόνησαν 6.000 Έλληνες, ας δώσει η κυβέρνηση τα 10 εκατ. ευρώ που χρωστάει στην Αμυντική Βιομηχανία για να πάρουν μπρος οι γραμμές παραγωγής. Είναι απλά τα πράγματα» τόνισε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, απαντώντας στην υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε ηκαταγγελία του κ. Πάνου Καμμένου περί κατασκευής εργοστασίου «φάντασμα» στην Αρμενία προκειμένου να κατασκευαστεί «υπερόπλο».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφερόμενος σε πρακτικές του παρελθόντος που έφεραν στο χείλος της καταστροφής την αμυντική βιομηχανία της χώρας είπε ότι «δώσαμε 3 δις για να κατασκευαστεί εργοστάσιο στην Αρμενία γιατί υπήρξε δήθεν επιστήμονας που θα έφτιαχνε υπερόπλο. Τελικά το εργοστάσιο φτιάχτηκε αλλά επιστήμονας δεν εμφανίστηκε». Ο κ. Καμμένος μάλιστα κατήγγειλε και δοκιμές «βομβιδίων στην έρημο Σαχάρα».