Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο από αυτή τη Βουλή να προκύψει κυβέρνηση με άλλον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «τίποτα δεν είναι απίθανο», ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης, μιλώντας στον real fm, πρόσθεσε ότι «δεν το αποδεχόμαστε εμείς, το θεωρούμε πως θα είναι μόνο επί τα χείρω. Δεν θα μπαίναμε σε καμιά τέτοια συζήτηση, το έχουμε αντιμετωπίσει ως ενδεχόμενο πολύ προσφάτως το καλοκαίρι, με την κρίση και έχουμε απόψεις και αποφάσεις πάνω σε αυτό».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι ένα από τα σενάρια που δεν μπορεί κανείς να θέσει στη συζήτηση, εννοώ κανείς από αυτούς που ενδιαφέρονται, ο κ. Σαμαράς και το επιτελείο του που μετά βδελυγμίας, φαντάζομαι θα παίρνουν αποστάσεις από αυτό το σενάριο».

Παράλληλα, ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «η κίνηση που υπήρξε προχθές, δεν εννοώ μόνο την αποχώρηση της κ. Τζάκρη αλλά και τους 5 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έδωσαν σήματα μιας διαφορετικής πολιτικής προσέγγισης ή η διάσταση απόψεων που υπάρχει μέσα στη ΔΗΜΑΡ που είχε φανεί στο άρθρο 18 δύο μέρες πριν, σε σχέση με την ψηφιακή εποχή –τα αντίστοιχα που υπάρχουν στους Ανεξάρτητους Έλληνες- διαμορφώνει μια μεγάλη κινητικότητα που αν ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να συνεχίσει αυτού του τύπου τη “σύγκρουση”, τη διαπραγμάτευση με την τρόικα και προκύψει ζήτημα απώλειας της δεδηλωμένης και της πλειοψηφίας, μπορεί πράγματι και πιστεύω ότι έχουν ενεργοποιηθεί από κομματικές ομάδες της ΝΔ να γίνει προσέγγιση διαφόρων από διάφορα κόμματα, έτσι ώστε να μην βρεθούνε προ εκπλήξεων και πέσει η κυβέρνηση».