Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με της διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τις διαρροές απο τις Βρυξέλλες.

«Οι δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων για τα μίλια και τα δισεκατομμύρια που χωρίζουν την ελληνική κυβέρνηση από την τρόικα, παρά τις διαψεύσεις Στουρνάρα, κατεδαφίζει το κλίμα ευφορίας που προσπαθούσε να καλλιεργήσει επί μήνες η κυβέρνηση. Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για την επίτευξη των στόχων, για το πρωτογενές πλεόνασμα και για το επικείμενο τέλος του μνημονίου, ήταν μόνο για εσωτερική κατανάλωση και με προδιαγεγραμμένη ημερομηνία λήξης. Τώρα αντικαταστάθηκαν από τους συνηθισμένους εκβιασμούς για την εκταμίευση των δόσεων που κάθε φορά ακολουθούνται από τους κυβερνητικούς όρκους αφοσίωσης στο μνημόνιο και από νέα μνημονιακά μέτρα» σημειώνει η Κουμουνδούρου.

«Η κυβέρνηση  δεν μπορεί και δεν θέλει να κάνει τίποτα για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί και δεν θέλει να διαπραγματευτεί πραγματικά με την τρόικα. Υποκρίνεται ότι διαπραγματεύεται στην Ευρώπη, όταν το μόνο που κάνει είναι ασκήσεις υποταγής στους δανειστές. Στόχος τους παραμένει η απαρέγκλιτη εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων, χωρίς να υπολογίζουν το κοινωνικό κόστος» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ