current views are: 1

13 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση14:16

Γεωργιάδης: «Κάνω το αυτονόητο και καρπώνεται τη δόξα η τρόικα»

Tην ευθύνη σε περίπτωση που θα χρειαστούν απολύσεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας θέλησε να αναλάβει εκ των προτέρων ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. 

Δημοσίευση 14:16’
αρθρο-newpost

Tην ευθύνη σε περίπτωση που θα χρειαστούν απολύσεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας θέλησε να αναλάβει εκ των προτέρων ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. 

Tην ευθύνη σε περίπτωση που θα χρειαστούν απολύσεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας θέλησε να αναλάβει εκ των προτέρων ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. «Αν υπάρξουν απολύσεις κι αν κάποιοι πρέπει να φύγουν, να μη χρεωθεί αυτό στην τρόικα, είναι αποφάσεις δικές μου. Μην μου πάρει τη δόξα η τρόικα, έχω βαρεθεί να κάνω το αυτονόητο και να μου παίρνει τη δόξα η τρόικα. Κάνω το σωστό» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ο υπουργός Yγείας διευκρίνισε ότι αφότου ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των γιατρών και οι υπολογισμοί του διαθέσιμου προσωπικού στην πρωτοβάθμια φροντίδα, αν διαπιστωθεί οτι υπάρχει πλεόνασμα θα υπάρξουν απομακρύνσεις. Παρολα αυτά, διευκρίνισε ότι απολύσεις 1.370 γιατρών δεν υφίστανται αυτή τη στιγμή, κι αν είναι να γίνει κάτι θα κριθεί από την αξιολόγηση. 

Οι αποφάσεις για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας θα ληφθούν μετά τρεις εβδομάδες. Όπως διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης, οι αποφάσεις για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας θα ληφθούν μετά τρεις εβδομάδες. «Το στοίχημα για να μη γίνουν απολύσεις αφορούσε το κομμάτι της κινητικότητας στο ΕΣΥ, και αυτό το στοίχημα κερδήθηκε. Το ίδιο στοίχημα θα ισχύσει και για το δεύτερο μέρος της κινητικότητας (νοσοκομεία περιφέρειας), αλλά η κινητικότητα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι κάτι διαφορετικό» εξήγησε. 

Εξάλλου, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επισήμως ότι ο ΕΟΠΥΥ θα γίνει μόνο αγοραστής ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών, είναι μια απόφαση που έχει ληφθεί με τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού και του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης, και φυσικά θα τεθεί υπό τη μορφή νομοσχεδίου για ψήφιση στη Βουλή. 
 


σχετικα αρθρα