«Πιστοί στην απόφαση» να προχωρήσουν με δική τους πρωτοβουλία, όπως σημειώνουν, «στη δημιουργία ενός μεγάλου αντιμνημονιακού, δημοκρατικού και πατριωτικού μετώπου ενόψει της μάχης» των αυτοδιοικητικών και περιφερειακών εκλογών, δηλώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Ειδικότερα, στη σχετική απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, γίνεται λόγος για συμμαχία «με όλες εκείνες τις προσωπικότητες των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες θα στείλουν μήνυμα αντίστασης στις δυνάμεις καθυπόταξης των Δήμων και των Περιφερειών μας, στον Φούχτελ και την παρέα του. Κόντρα στα μνημόνια – πιστοί στις απόψεις και τις "κόκκινες γραμμές" του Κινήματός μας – συμβάλλουμε στη διαμόρφωση των πλειοψηφιών, που θα απαντήσουν με ένα μεγάλο "όχι" στις λογικές της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ».

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο Εθνικό Συμβούλιο, καθώς και πως στην επιλογή των προσώπων θα παίξουν βασικό ρόλο οι αποφάσεις των Συντονιστικών Επιτροπών και των πολιτευτών, ενώ εξετάζεται και η αυτόνομη κάθοδος υποψηφίων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κατά περίπτωση.