current views are: 1

13 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση14:32

Συμφωνία τουριστικής συνεργασίας με την Αργεντινή υπέγραψε η Κεφαλογιάννη

Κοινή δήλωση συνεργασίας στον τομέα του Τουρισμού, υπέγραψαν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με τον υπουργό Τουρισμού της Αργεντινής, Carlos Enrique Meyer,  κατά τη σημερινή συνάντηση τους στο Μπουένος Άιρες.

Δημοσίευση 14:32’
αρθρο-newpost

Κοινή δήλωση συνεργασίας στον τομέα του Τουρισμού, υπέγραψαν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με τον υπουργό Τουρισμού της Αργεντινής, Carlos Enrique Meyer,  κατά τη σημερινή συνάντηση τους στο Μπουένος Άιρες.

Κοινή δήλωση συνεργασίας στον τομέα του Τουρισμού, υπέγραψαν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με τον αργεντινό ομόλογό της Carlos Enrique Meyer (φωτό), κατά τη σημερινή συνάντηση τους στο Μπουένος Άιρες.

Οι δυο υπουργοί εξέφρασαν την κοινή των επιθυμία, ώστε να υπάρξει μια νέα αρχή στην προώθηση των διμερών σχέσεων στον τομέα του τουρισμού, στη βάση της φιλίας των δυο λαών.

Η κοινή δήλωση περιλαμβάνει:
–Την πραγματοποίηση δράσεων, με στόχο την αύξηση της τουριστικής κίνησης, μεταξύ Ελλάδας και Αργεντινής
—Τις δυνατότητες διοργάνωσης ταξιδίων εξοικείωσης για τους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους.
—Την προώθηση και διευκόλυσνση επενδύσεων στον τουριστικό κλάδο  από έλληνες και Αργεντινούς επιχειρηματίες.
—Την άμεση επαφή και επικοινωνία μεταξύ του ΕΟΤ και του Εθνικού Ινστιτούτου Τουριστικής Προώθησης της Αργεντινής.
Την προώθηση συνεργασίας στις ειδικές μορφές τουρισμού, όπως ο Αγροτουρισμός, ο Οικολογικός και Πολιτιστικός τουρισμός.

Παράλληλα, η βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας και Αργεντινής στον τουριστικό τομέα βρέθηκε στο επίκεντρο και της συνάντησης της υπουργού Τουρισμού με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής Eduardo Zuain. 

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών συζητήθηκε το θέμα της έκδοσης visa αλλά και το ζήτημα της  απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας- Μπουένος Άιρες. 

Η Όλγα Κεφαλογιάννη εξέφρασε στον Eduardo Zuain το στρατηγικό  άνοιγμα που προτίθεται να κάνει η Ελλάδα στην Λατινική Αμερική καθώς η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί μια σημαντική αγορά, με ιδιαίτερα ενθαρρυντικές προοπτικές για τη χώρα μας. 
Παράλληλα τόνισε στον συνομιλητή της ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα εξαιρετικά δημοφιλής στους κατοίκους της Λατινικής Αμερικής (Αργεντινή, Βραζιλία, Χιλή).

Επίσης αναφορά έκανε και στο ενεργό ομογενειακό στοιχείο της Αργεντινής που θέλει να κρατήσει ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα. 

Η υπουργός Τουρισμού ενημέρωσε ακόμη τον κ. Zuain για τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός για έξοδο από την οικονομική κρίση και στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν οι προοπτικές οικονομικής συνεργασίας των δυο χωρών.
Τέλος η κυρία Κεφαλογιάννη παρέστη σε μεγάλη εκδήλωση για τους ομογενείς, που διοργάνωσαν τα Ιδρύματα OSDE και CARI. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης κ. Δημήτριος Παντερμαλής και η πρέσβης της Ελλάδας στην Αργεντινή κυρία Ελένη Λειβαδίτου. 


σχετικα αρθρα