«Ο ΦΑΠ είναι ένας άδικος φόρος, γιατί δεν υπάρχει αγορά ακινήτων», σημείωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στην εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης «Επικαιρότητα».

Ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ωστόσο ότι ο ΦΑΠ «είναι αντικειμενικός σε σχέση με τον φόρο εισοδήματος» και πρόσθεσε ότι «μέσω κοινοβουλευτικής ομάδας προτείναμε λύσεις ώστε να εξασφαλίζεται η προοδευτικότητα και η δίκαιη κατανομή».

Όσον αφορά στην ψηφοφορία στη Βουλή για την πρόταση μομφής, ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ είπε: «Ο Τσίπρας στη Βουλή έκανε έναν τακτικισμό, ο οποίος δεν οδηγεί πουθενά. Είναι πάγια η στρατηγική του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ να κινούνται πολιτικά με μικρούς βραχυπρόθεσμους τακτικισμούς».

Επιπλέον, τόνισε ότι «Δεν πρέπει η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός να ολισθαίνει σε έναν πολιτικό λόγο που εξέφρασε και ο κ. Τσίπρας στο Κοινοβούλιο, που δεν αναδεικνύει ένα ώριμο πολιτικό κλίμα, που μπορεί να είναι φάρος σʼ αυτή την προσπάθεια. Δεν πρέπει λοιπόν να χορεύουμε ένα ταγκό απαξίωσης στο Κοινοβούλιο. Η εικόνα αυτή ήταν απαξιωτική και πιστεύω ότι πρέπει να μην ξαναέχουμε τέτοια φαινόμενα». 

Για την πρόταση διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε πως «για να  μείνεις στο ευρώ πρέπει να έχεις πρόγραμμα που να μένεις στο ευρώ. Εδώ δεν υπάρχει πρόγραμμα», ενώ τέλος για την Κεντροαριστερά είπε ότι πρέπει «να ξεκινήσει ένας ειλικρινής προγραμματικός διάλογος. Να συμφωνήσουμε σε δέκα μεγάλα κοινωνικά θέματα, όπως το πολιτικό σύστημα, τη φορολογική μεταρρύθμιση και άλλα και έτσι να πορευθούμε».