Τη δέσμευση του Κάρολου Παπούλια ότι θα τηλεφωνήσει προσωπικά στους υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας για την αντιμετώπιση δύο εκ των βασικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, απέσπασαν οι εκπρόσωποι της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων μετά τη συνάντηση που είχαν μαζί του στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Ανέλαβα την υποχρέωση να μιλήσω στους δύο Υπουργούς. Θα έχετε νέα μου σύντομα» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τα δύο βασικά θέματα που έθεσαν στον Κάρολο Παπούλια οι εκπρόσωποι των πολυτέκνων ήταν η φορολογική εξομοίωσή τους με τους άγαμους και τους άτεκνους, η αντιμετώπιση των παιδιών τους ως τεκμήρια αλλά και ο μικρός αριθμός μεταγραφών σε άλλα τμήματα ΑΕΙ φοιτητών από πολύτεκνες οικογένειες.

Μάλιστα ο Κάρολος Παπούλιας έδειξε την έκπληξή του για το δεύτερο θέμα δηλώνοντας ότι είχε πάρει τη διαβεβαίωση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι θα λυθεί.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τέλος, χαρακτήρισε «εθνικό κίνδυνο» την υπογεννητικότητα σημειώνοντας ότι «για τα επόμενα χρόνια νομίζω ότι αν δεν είστε εσείς, που η πολιτεία πρέπει να σας στηρίξει, δεν βλέπω πώς μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την πληγή».