Η άρση άνευ όρων των πλειστηριασμών ακινήτων  που ζητάει η  τρόικα δεν θα περάσει τονίζει σε συνέντευξή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ηλίας Βλαχογιάννης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ανέφερε ότι  αν πρέπει να κατέβουν λίγο τα όρια της προστασίας, αυτό μπορεί κάποιος να το συζητήσει, ωστόσο υπογράμμισε: «Όχι, όμως, να πάμε σ' αυτό που ζητούν οι δανειστές. Αυτό δεν περνάει. Για τους φτωχούς ανθρώπους και τα λαϊκά στρώματα δεν περνάει».

Άφησε όμως ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο για φοροφυγάδες που αποφεύγουν συστηματικά όπως είπε να πληρώσουν.

Σε ό,τι αφορά τον ενιαίο φόρο ακινήτων ανέφερε ότι «δεν αντιδράσαμε μόνο επειδή είμαστε βουλευτές της περιφέρειας, αλλά επειδή ήταν πρόχειρο και έχει κραυγαλέες αδικίες και αυτό που ζητήσαμε είναι να πληρώσουν όλοι, αλλά δίκαια».

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ότι ένα χωράφι που είναι δασωμένο, δίπλα στον δρόμο και δεν ξέρει κανείς ποιος το έχει, να πληρώνει. Και να πληρώνει, όπως είπε, κάτι που δεν αποδίδει τίποτα.

«Υπήρχαν πολλές αδικίες, με τα οικόπεδα και τα μη δομημένα. Και εμείς αυτό ζητήσαμε. Να πληρώσουν όλοι δίκαια και αναλογικά και να μην ελαφρυνθεί η μεγάλη ιδιοκτησία και την πληρώσουν οι ιδιοκτήτες σε όλη την Ελλάδα» κατέληξε.