Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας ανακοίνωση του «Σχεδίου Β» του Αλέκου Αλαβάνου.
 
«Σήμερα ο μέντορας του κ. Τσίπρα Αλέκος Αλαβάνος - και όχι ο Πρωθυπουργός – κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι λέει ψέματα. Και υπογράμμισε ότι είναι αδύνατον να μείνει κανείς στην Ευρωζώνη χωρίς την τήρηση του Μνημονίου! Θα αποκαλέσει και τον κ. Αλαβάνο "υπηρέτη και όμηρο της Τρόικας"; Περιμένουμε καθαρή απάντηση!» ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.

Στην ανακοίνωση του «Σχεδίου Β» αναφερόταν ότι «στον κεντρικό στρατηγικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ότι "θα καταργήσουμε το μνημόνιο μέσα στην ευρωζώνη" απαντάει απόλυτα και αποστομωτικά η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση με μια σειρά πρόσφατα και δεσμευτικά νομοθετήματα». Παράλληλα, προστίθεται ότι «ο ελληνικός λαός όμως αφυπνίζεται πια και κατανοεί ότι Ευρωζώνη και "μνημόνια" είναι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος. Και ότι μέσα στην ευρωζώνη θα έχουμε "μνημόνια" στον αιώνα τον άπαντα. Και ότι υπάρχει εναλλακτική λύση, που απαιτεί όμως ανάμεσα στα άλλα και την έξοδο από το ευρώ».