«Ο κ. Παπανδρέου, στη σημερινή του ομιλία προς τους υπουργούς του, αντί να συντονίσει και να συμμαζέψει το κυβερνητικό του σκορποχώρι, επέλεξε για μια ακόμη φορά να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γ. Μιχελάκης, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο.

Επικαλούμενος δε δημοσίευμα του περιοδικού "Επίκαιρα" αναφέρει ότι αποδεικνύεται, μέσα από αυτό, ότι «ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου πίεσε τον κ. Στρος Καν για να μπει η Ελλάδα στο ΔΝΤ αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα να κάμψει τις αντιρρήσεις των Ευρωπαίων».

«Ας μας απαντήσει, επίσης: Ο σοσιαλιστής κ. Θαπατέρο έχει τις ίδιες με εκείνον απόψεις για τις θέσεις της κας Μέρκελ ή όχι;», αναφέρει ο κ. Μιχελάκης και προσθέτει ότι «πριν μιλήσει για τους απανταχού σοσιαλιστές, θα έπρεπε να απαντήσει ο κ. Παπανδρέου ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για την ευρύτερη πολιτική του οικογένεια, που περιλαμβάνει τους κυρίους Καντάφι, Μουμπάρακ και Μπεν Αλί», ερωτώντας παράλληλα «γιατί δεν έχει υπάρξει ξεκάθαρη δήλωση καταδίκης για την αιματοχυσία από το καθεστώς Καντάφι».

Απαντώντας στις «διαρροές του κ. Παπανδρέου» ότι «καλές είναι οι δηλώσεις του Προέδρου της Ν.Δ., αλλά εκείνο που μετρά είναι οι πράξεις», ο κ. Μιχελάκης παρέπεμψε στην «ανεξίτηλη πράξη υπογραφής του Μνημονίου, με σφραγίδα ΔΝΤ από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου», ενώ σχετικά με τις αναφορές του πρωθυπουργού στα συμπεράσματα της συνόδου του ΕΛΚ, είπε, μεταξύ άλλων, ότι σε αυτά «για πρώτη φορά ενθαρρύνεται η επαναξιολόγηση της βοήθειας που προσφέρεται από την Ε.Ε. και τους Διεθνείς Οργανισμούς, που μπορεί να οδηγήσει σε πιθανές τροποποιήσεις (όπως η επιμήκυνση και το χαμηλότερο επιτόκιο) στα πακέτα που ήδη εφαρμόζονται».

«Αλλά και κατατάσσονται Ελλάδα και Ιρλανδία στην ίδια κατηγορία, παρά το γεγονός ότι η Ιρλανδία έχει ήδη εξασφαλίσει ευνοϊκότερους όρους», πρόσθεσε και κατέληξε: «Πριν μιλήσει, λοιπόν, ο κ. Παπανδρέου ας αναλογιστεί που έχει οδηγήσει τον Ελληνικό λαό και τη χώρα…».