Κλείνει όπως όλα δείχνουν ένα σημαντικό μέτωπο για την κυβέρνηση, αφού έπειτα και από τις διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών, φαίνεται ότι η συμφωνία για τον φόρο ακινήτων είναι αρκετά κοντά.

Το τελικό κείμενο για το φόρο αναμένεται να αποσταλεί άμεσα στις κοινοβουλευτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περιλαμβάνει πολλές από τις παρατηρήσεις των βουλευτών. 

Μάλιστα πηγές από το ΠΑΣΟΚ που έχουν γνώση του τι θα περιλαμβάνεται στο νέο φόρο τόνιζαν πως «είμαστε κοντά σε συμφωνία βάσει των προτάσεων των κοινοβουλευτικών ομάδων αλλά και των φορέων. Ο φόρος θα είναι σύγχρονος, δίκαιος και προοδευτικός καθώς διορθώθηκαν αρκετές από τις στρεβλώσεις».

Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να συνεδριάσει αύριο το πρωί στις 11, με διευρυμένη σύνθεση ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, όπου επί τάπητος θα τεθεί ο φόρος σε μία προσπάθεια να καμφθούν και οι τελευταίες αντιρρήσεις των «πράσινων» βουλευτών. 

Σε κάθε περίπτωση, τον τελευταίο λόγο θα έχουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, οι οποίοι αναμένεται να συναντηθούν την Πέμπτη το απόγευμα ώστε να λάβουν τις τελικές αποφάσεις

Οπότε φαίνεται πως το μέτωπο του φόρου ακινήτων κλείνει για την κυβέρνηση χωρίς πάντως να έχουν μετρηθεί ακόμη όλες οι αντιδράσεις.