«Νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος άνοιξε χθες (12 Νοεμβρίου) με την εκλογή του κ. Ζοζέφ Ντολ ως Προέδρου της μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

Με συντριπτική πλειοψηφία 94% και με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, η Πολιτική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος εξέλεξε τον Γάλλο Ζοζέφ Ντολ στην ηγεσία της κεντροδεξιάς ομάδας ενόψει των πιο κρίσιμων Ευρωεκλογών στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Ζ. Ντολ, που από το 2007 είναι πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αντικατέστησε τον προσφάτως αποθανόντα Wilfried Martens.

Ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Σμυρλής που συμμετείχε στην αποστολή του κόμματος, δήλωσε:

«Η εκλογή του κ. Daul σηματοδοτεί μια νέα αρχή για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα, σε μια περίοδο που θα πρέπει να ξεκινήσει και η νέα εποχή για την Ευρώπη. Στείλαμε το μήνυμα ότι το ΕΛΚ ξεκινάει ενωμένο τον αγώνα για τις Ευρωεκλογές του Μαΐου για μια ακόμα μεγάλη νίκη. Μια νίκη της Νέας Δημοκρατίας, του ΕΛΚ, της Ευρώπης».

Στην αποστολή της ΝΔ μετείχαν η Μ. Γιαννάκου επικεφαλής των ευρωβουλευτών, ο Δ. Καλογερόπουλος αντιπρόεδρος της επιτροπής περιφερειών, ο Μ. Γιαννόπουλος σύμβουλος Ε.Ε., ο Γ. Σαμπατάκος πρόεδρος Τ.Ο. Βρυξελλών ΝΔ, ο Δ. Μαμμωνάς πρόεδρος ΝΟΔΕ Βελγίου ΝΔ και ο Ν. Κορωγιαννάκης Αντιπρόεδρος ΝΟΔΕ Βελγίου.
 

 

TAGS